MENEMEN'DEN MAKUR PROJESI IÇIN ILK ADIM!

Baskan Vekili Pehlivan, "Artik çare bekleyen degil, çarenin kendisi olmak için kollari sivadik” dedi.

Yerel 17.08.2021 13:58:45 0
MENEMEN

Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, son dönemde milletçe yasadigimiz sel, yangin, deprem gibi dogal afetlerde ihtiyaç duyulan profesyonel insan gücünü dikkate alarak, belediye bünyesinde dogal afetlerde hayat kurtaracak Menemen Arama Kurtarma (MAKUR) birimi kurulmasi talimatini verdi. Baskan Vekili Pehlivan, 17 Agustos depreminin 22’nci yildönümünde alinan bu örnek karar hakkinda sunlari söyledi;

“Malumunuz kisa bir süre önce ülkemiz aci sel felaketleriyle karsi karsiya kaldi. Onlarca vatandasimizi kaybettik. Bu olaydan çok kisa bir süre önce de Mugla ve Antalya basta olmak üzere ülkemizin pek çok noktasinda ciddi orman yanginlarina maruz kaldik. Bu yanginlarda ülkemizin cigerleri yandi. Nefesimiz kesildi. Buralarda yasayan vatandaslarimiz canlarindan oldular, evlerini, hayvanlarini kaybettiler. Bu ormanlarda yasayan çok sayida can dostumuzu kaybettik. Afetler bizim gerçegimiz. Ne zaman yasanacagini önceden bilmemiz mümkün degil. Ancak yasadiklarimizdan dersler çikararak bu afetlere daha hazirlikli olabiliriz. 

Bizler bu son yasanan felaketlerde, afet bölgelerine Menemen Belediyesi olarak, jeneratör, gida malzemeleri gibi yardimlarda bulunduk. Ancak bunlar bizim için yeterli olmadi!.. Menemenli vatandaslarimizin bu konularda daha fazla bir seyler yapmak isteyip de yapamamanin çaresizligi içerisinde olduklarini gördük.

Bu nedenle bir süredir üzerinde çalistigimiz Menemen Belediyesi tarafindan olusturulacak, Menemen Arama Kurtarma (MAKUR) Biriminin hizlandirilmasina karar verdik. Böylece kentimizin öncelikle dogal afetlerde hayat kurtaracak 24 kisilik profesyonel bir ekibi olusacak. MAKUR birimi, olasi dogal afet durumlarinda kisa sürede organize olarak ihtiyaci olanlarin yardimina yetisecek. Felaketler yasamimizin gerçegi ve bizler de buna önlemlerimizle her zaman hazirlikli olmaliyiz. MAKUR projesi sadece Menemen için degil, dünyanin her yerinde yardim bekleyenlerin çaresi olacak.

PROFESYONEL EGITIMLERINI TAMAMLAYACAKLAR

Menemen Belediyesi tarafindan organize edilen MAKUR birimi görevlileri ilk yardim egitiminin yani sira, dagcilik, dalgiçlik ve kayak konularinda da Izmir Valiligi Arama Kurtarma Il Müdürlügü tarafindan egitime tabi tutulacak. Her an yardima hazir olan profesyonel ekip sadece Menemen’de görevli olmayacak. Afet durumlarinda MAKUR ekibi araçlariyla birlikte en kisa zamanda bölgeye ulasabilecek.

MAKUR GÖNÜLLÜLERIYLE ÇAREYI BÜYÜTÜYOR

Görevli profesyonel ekibin yani sira olusturulacak MAKUR gönüllü takimi da aldiklari temel egitimden sonra dogal felaketlere daha bilinçli yaklasabilecek.

Bu egitimleri alan gönüllüler, ilk yardim egitim bilgilerini sadece dogal afetlerde degil, günlük yasamlarinda herhangi bir anda yasanabilecek bir kaza durumlarinda da kullanabilecek.” 

MENEMENLILERE MAKUR DAVETI

Menemenlileri bu projeye sahip çikarak MAKUR gönüllüsü olmaya davet eden Baskan Vekili Pehlivan, “Her sey insani sevmek ve korumakla baslar. 24 kisilik profesyonel bir kurtarma ekibimiz olacak. Halkimizin da bu projeye gönüllü katilimini istiyoruz. Nerede çare bekleyen birileri varsa orada biz olacagiz. 

Bu girisim hepimiz için gerçek bir duyarlilik sinavidir. Böyle bir proje; bencilliginden, kibirliginden, egolarindan arinmis; duyarliliklari güçlü, yüreginde insan sevgisi barindiran, hayati ciddiye alan insanlarla basarili olunabilecek bir çalismadir. Insanin kendisini yasamin tamamina karsi sorumlu hissetmesi meselesidir. 

Ve Menemenli hemserilerimizde bu deger ve duyarliliklar fazlasiyla mevcut. Bizler de sorumlu ve sosyal belediyecilik anlayisimizla bire bir örtüsecek olan Menemen Arama Kurtarma Birimi ve Menemen Arama Kurtarma Gönüllüleri projemizi hayata geçirmek için çalismalarimizi baslatiyoruz. Ilçemize ve ülkemize hayirli ugurlu olsun” diye konustu. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °