MENEMEN'E BÜYÜK ONUR!

Aydin Otomobil Sporlari Kulübü 2021 Atatürk Kupasi'nin ilk ayagi, 18 Temmuz Pazar Günü Menemen Belediyesi'nin destekleriyle Yahselli'de gerçeklestirilecek.

Spor 17.07.2021 22:02:48 0
MENEMEN

Dogayla iç içe, tabiatin güzelliklerini bünyesinde barindiran Izmir’in Menemen ilçesi, hafta sonu otomobil  tutkunlarina ev sahipligi yapacak. Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonu’na (TOSFED) bagli Aydin Otomobil Sporlari Kulübü, 6 yaristan olusan 2021 Atatürk Kupasi'nin ilk ayagini 18 Temmuz Pazar Günü Menemen Belediyesi’nin katkilariyla Yahselli Mahallesi’nde düzenleyecek.

PEHLIVAN: “MENEMEN’I ÇEKIM MERKEZI HALINE GETIRECEGIZ”

Türkiye tirmanma yarislarinin ilk etabinin Menemen’de düzenlenecek olmasindan büyük bir memnuniyet duyduklarini ifade eden Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, bu tür organizasyonlarin Menemen ekonomisine oldugu gibi, ilçenin tanitimina da büyük fayda saglayacagini söyledi. Hedeflerinin Menemen’i Izmir ve Türkiye’nin çekim merkezi haline getirmek oldugunu belirten Pehlivan, vizyon projelerinin yani sira spor, egitim ve kültür-sanat alanlarinda da büyük yatirimlar yaptiklarini belirterek; “Menemen'in bu vizyona ihtiyaci ve potansiyeli var. Sporun ve sporcunun her zaman yanindayiz. Menemen’imizi otomobil sporlarinin merkezi ve ralli tutkunlarinin bulusma noktasi haline getirecegiz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün adini tasiyan, Menemen’in güzel dogasi esliginde araba tutkunlarini bulusturacak tirmanma yarisina tüm hemsehrilerimizi davet ediyorum” dedi.

YARISIN STARTINI BASKAN PEHLIVAN VERECEK

Yahselli kirsalindaki yeni bir parkurda düzenlenecek Yahselli Tirmanma Yarisi, Menemen Ovasi’ni tepeden gören yaklasik 3,5 kilometre uzunlugundaki toprak yolda, iki çikis üzerinden gerçeklestirilecek.

Antrenman turlari saat 11.30 ile 13.30’da yapilacak yarisin baslangiç saati ise saat 14.00 olarak belirlendi. Bu nefes kesecek yarisin startini Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan verecek.

Ralli sporuyla ilgilenen ve 1989'da lisansli olarak ralliye baslayan Aydin Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'in de katilacagi yaris, saat 17.00’da düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °