Tarih: 21.03.2022 16:44

MENEMENSPOR'A KAYYUM ATANIYOR

Facebook Twitter Linked-in

2019 Yilinda Menemen Spor A. S. kongresinde sahte imzalarla, yönetmelik disi uygulamalar ile Tahir Sahin tarafindan kurulan Menemen Spor Sportif Faaliyetler Tic. A. S.'ye devredilmisti.

Menemenliler ve Menemen Spor taraftarlarinin 1161 gündür süren hukuk mücadelesi sonrasi, Menemen Spor Tahir Sahin'in kurdugu Menemen Spor Sportif Faaliyetler Tic. A.S. sirketinden alinarak Menemenlilere devir yolu açildi.


Yasanan bu hukuk mücadelesini basindan beri sürdüren Fikret Uzun, "1161 gündür devam eden olay gecen hafta Persembe günü bitti. 1161 gün kolay bir süreç  degildi. 18 Aralik 2018 tarihinde yapilan olaganüstü genel kurulda, devredilen sirketin ve kongrenin bir ton açikligini yakaladik. O açiklardan bir tanesi de, sahte imzalardi. Kazim kardesimiz de burada. Ondan  da Allah razi olsun, çok tesekkür ediyorum. Gerektigi yerde; ama mahkeme, ama savcilik önünde dik durusunu gösterdi. Imzanin kendisinin olmadigini ifade etti. 18 Aralik 2019 tarihinde yapilan kongrede sahte evrak, sahte imza, evrakta sahtecilik, sahte gazete, kamuyu zarara ugratma ve organize bir dizi olay vardi. Biz 25 Mayis 2019 tarihindeki kongrede 147 kisi ile kongreye gidilmesini talep ettigimiz dilim içerisinde, inanin 147 kisinin bile sahte oldugu ortaya çikti. Atanan bilirkisi yaptigi inceleme sonunda, bizim kulübümüzün 114 tane gerçek üyesinin oldugunu bildirdi  ve 114 üyenin hepsi de burada. Gerçek üyeler;  öyle yevmiye ile günübirlik, yemek karsiligi getirilen üyeler degil. 1993 yilinda kuruldugu tarihten,  2019 tarihine gelene kadar gelen gerçek üyeler; 114 kisi idik. 3 arkadasimiz vefat etti. Ve geriye kalan 111 üye.  Vefat eden arkadaslarimiza da Allahtan  rahmet diliyorum.'' dedi

 Menemen Spor davasi ile ilgili Yargitay'in kayyum karari verdigini belirten Fikret Uzun, konusmasinin  ardindan basin mensuplarina Yargitay kararini dagitti. 


Daha sonra Fikret Uzun, sorulari yanitladi;

ISARET GAZETESI; "Menemen Spor'a kayyum atanmasi ile yeni olusacak yönetimin önü açilmis oluyor. Yeni  yönetim 2015 yilindan bu yana süre gelen hak kayiplari ile ilgili dava açacak mi?"

Fikret Uzun; "bizim açtigimiz dava,  2019'da yapilan genel kurula itiraz içindi. Biraz önce bir sey söyledim dedim ki; bu takimin resmiyette yapilan ibrali,  en son genel kurulu 2015 yili, yani 7 sene önce yapilan genel kurul gerçek genel kuruldu. O genel kurul sonrasi yapilan sartlarin hepsi,hukuk anlaminda degerlendirilecek.  Ardindan 18 Aralik 2019 tarihinde yapilan kongrede sahte evrak, sahte imza, sahte gazete, evrakta sahtecilik, sahte hazirun var dedik. Ama savcilik tarafindan, yüce yargi tarafindan göz ardi edilecek bir durum degil. Bunlar yukaridan Allah'in vahiy olarak gönderdigi bir seyler de degil. Bunlari mahkemeye sunan insanlarin bir sorumluluklari vardir. Ama yönetim vardir. Kulüp idaresi vardir. Bu sorumlular ortaya çikmak zorunda. Bunun sorumlulugunda çikacak dilim,  genel kurulda görev alacak yeni yönetimin isi. Bu yönetim kurulu cesurca davranir  ve haklara sahip çikarsa; bunlar ile ilgili gerekli suç duyurusunu yapip, 2015 yilindan 2022 tarihine kadar gelir ve gider bilançosunu iyi inceleyip, aradaki sikinti olabilecek hususlar için gerekli suç duyurusunu yapmak zorunda. Cesaret ile olaylarin üzerine gitmek zorunda.'' dedi. 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —