Tarih: 28.12.2020 06:06

MERAL AKSENER'DEN 2021 BÜTÇESI IÇIN SERT ELESTIRI

Facebook Twitter Linked-in

Partisinin grup toplantisinda, Meclis'te kabul edilen 2021 bütçesini elestiren IYI Parti lideri Meral Aksener, "Üzülerek ifade etmek istiyorum ki; 2021 yili bütçesi, milletimizin derdine derman olmayacak, tam tersine, sirtindaki yükü artiracak bir bütçedir." ifadelerini kullandi.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, partisinin TBMM’deki grup toplantisinda konustu. Meclis'te kabul edilen 2021 bütçesini elestiren Aksener, sert ifadeler kullandi.

Aksener'in konusmasindan satir baslari söyle:

Sözlerimin basinda Gaziantep’te bir üniversite hastanesinin Covid-19 hastalarinin tedavi edildigi yogun bakim biriminde oksijen cihazinin patlamasiyla çikan yanginda hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi, yaralilara acil sifalar diliyorum.

Bu hafta Maras Katliaminin yil dönümü. Yitirdigimiz vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi diliyorum. Insan hafizasi unutur ama bazi seyler asla unutulmamalidir. Ülkeyi felaketin esigine getiren olaylar asla unutulmamalidir. Bu olaylara sebep olan süreçler asla unutulmamalidir. Çünkü biz kavgalardan yana degiliz.

Siyasi rant için kavga çikaranlardan artik tiksindik. Nefret ve düsmanligi karsi biz her daim saygiyi ve dostlugu savunacagiz.

Türkiye devleti sahsinin mülkü, milleti de marabasi zanneden bir yönetim anlayisinin bedelini ödemeye devam ediyor. Sözün de, kararin da millete ait oldugu demokrasimiz, kendisini milli iradenin üstünde gören bir zihniyetin vesayeti altinda.

BÜTÇE GÖRÜSMELERI

Türkiye'nin 2021 yili bütçe görüsmelerini, hep birlikte takip ettik. Öncelikle, bütçe görüsmelerinde, milletimizin hakkini-hukukunu savunan, bu ugurda, büyük mücadele veren milletimiz, vekaletinin hakkini verdiginize sahittir. Allah hepinizden ayri ayri razi olsun. Bu mücadeleyi, normal sartlarda vermediniz. Bu mücadeleyi, üç-bes atanmisin, darbecilerin simarikligini aratmayan tavirlarina karsi verdiniz.

Bu mücadeleyi, milletin vekillerini, sarayin memurlarina ezdirmeye kalkan bir küstahliga karsi verdiniz. Emin olun ki; milletimiz, vekillerine, dolayisiyla kendisine yapilan saygisizliklari unutmayacak. Sandik günü geldiginde, bunun faturasini, iktidarin önüne koyacak.

IYI Parti olarak, mecliste milletvekillerimizle, memleketin dört bir yaninda, iyi ve cesur kadrolarimizla, içinde Millet olmayan bu bütçeye “hayir” dedik.

IYI Parti olarak, mecliste milletvekillerimizle, memleketin dört bir yaninda, iyi ve cesur kadrolarimizla, içinde Millet olmayan bu bütçeye “hayir” dedik.

Hayir demekle kalmadik, kalem kalem, dogrusunun ne olmasi gerektigini söyledik. Milletimizin dertlerine derman olacak, esnafimiza, çiftçimize, emekçimize nefes aldiracak somut öneriler getirdik.

83 milyon tasarruf ederken, hükümetin de, 18 yildir yaptiklarini yapmaktan, har vurup harman savurmaktan vazgeçecegini ümit ettim. 83 milyondan utanacaklarini ümit ettim. Heyhat! Olmadi… Utanmadilar. Önümüze böyle bir bütçe koymaktan zerre sikilmadilar.

2021 yili bütçesinin özeti sudur: ‘Kendilerine balli börek, vatandasa kuru ekmek.' Yaziklar olsun! Bütçe yapmanin formülü aslinda basittir. Ya gelirini artirirsin, Ya da harcamalarini kisarsin. Sirketlerimiz yillardir giderlerini kisarak ayakta durmaya çalisiyor. Asgari ücretli çalisanlarimiz, enflasyona karsi kemer sikarak ayakta durmaya çalisiyor.

Milletimiz, dogalgaz faturasi vermemek için evde montla oturuyor, gece 2 kat yorganla yatiyor. Ev kadinlarimiz, et yerine nohut aliyor, bulgur aliyor. Memlekette herkes, bir sekilde masraflarini kisiyor, ama bir tek, devleti yönetenler masraflarini kismiyor. Mesela saray mensuplari, lüks araç kiralamaktan vazgeçmiyorlar.

Mesela, saray insaatlarini, yazlik insaatlarini, balli yandas ihalelerinin ödemelerini ertelemiyorlar. Mesela bakanlarimiz, Kibris'a 7 ayri özel uçakla gitmekten utanmiyorlar. Ama is milletimize geldiginde, hep bir agizdan, “aci reçete” diyorlar. Yandaslari zarar etti mi, devlet bankalarindan kredi veriyorlar.

Bes müteahhidin isleri ters gitti mi, borçlarini ödüyorlar. Icap etti mi, ihale arsizi adamlarin vergi borcunu bile siliyorlar. Ama is milletimize geldiginde, “kapat dükkanini, ne halin varsa gör.” diyorlar. Evine ekmek götüremeyen kardesime, alay eder gibi, “al keyif çayi iç.” diyorlar. Böyle olmaz! Bu düzen böyle devam edemez!

“HEDEFLENEN BÜTÇE AÇIGI 254 MILYAR LIRA”

Buradan Sayin Erdogan'a sesleniyorum; Millet tasarruf ediyorsa, sen de tasarruf edeceksin. Millet zorluk çekiyorsa, sen de zorluk çekeceksin.

Millet kemer sikiyorsa, sen de kemer sikacaksin. Bu kadar basit. 2021 yili bütçesinde, tasarruf tedbirleri olmadigi gibi, ciddiyet de yok.

Hedeflenen bütçe açigi 245 milyar lira. Yani bütçenin yüzde 18'i kadar açik var. Ayiptir. Hangi akla hizmet böyle bir bütçe yapabiliyorsunuz? Devlet yönetmekten bu kadar mi acizsiniz? Gerçeklikten bu kadar mi koptunuz? Koydugu hedefleri tutturmakla ünlü oldugunu söyleyemeyecegim iktidarin, hedefledigi bütçe açigi, 245 milyar lira ama; Mesela, son 6 aydaki görev zararlari, 3.4 milyar lirayi bulan kamu bankalarindan, bütçeye, 40 milyar liralik temettü geliri yazilmis.

Üzülerek ifade etmek istiyorum ki; 2021 yili bütçesi, milletimizin derdine derman olmayacak, tam tersine, sirtindaki yükü artiracak bir bütçedir.

Bu bütçe, vergi adaletsizligini, artirarak devam ettiren bir bütçedir. Bu bütçe, insanimiza, kuru ekmegi reva gören bir bütçedir. Bu bütçe, yandas müteahhitleri koruyan, milleti unutan bir bütçedir.

Bu bütçe, faiz ödeneklerinin yüzde 31 artirildigi, çiftçimize dogrudan destegin ise yerinde saydigi bir bütçedir.

Bu bütçe, çalisan yoksullari görmeyen, vicdansiz bir bütçedir. Bu bütçe, emeklilere sefaleti reva gören, vefasiz bir bütçedir.

Bu bütçe, atanamayan ögretmenlerin, atanamayan saglikçilarin, issiz üniversite mezunlarinin umutlarini yikan, insafsiz bir bütçedir. Bu bütçe, annesinden babasindan para istemekten utandigi için, gündüz uyuyup, gece uyumayan gençlerin onurlarini kiran, düsüncesiz bir bütçedir.

Bu bütçe, EYT'liye, magduriyetin devam etsin diyen, fütursuz bir bütçedir. Bu bütçe, devlette saltanatin, satafatin bütün hasmetiyle devam ettigi, bir israf bütçesidir. Bu bütçe, bir borçlanma ve faiz bütçesidir.

Bu bütçe, saray fedailerinin bes maas aldigi, bir yandas bütçesidir. Bu bütçe, içinde millet olmayan, refah olmayan, umut olmayan, bir saray bütçesidir. Ez cümle; bu bütçe, Partili Cumhurbaskanligi Sistemi'nin iflasinin bütçesidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —