MESCID-I AKSA SALDIRILARINA IZMIR'DEN PROTESTO

Izmir Sivil Toplum Kuruluslari Platformu üyesi dernek ve vakiflar, Israil polisinin, Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere saldirmasini kinadi.

Gündem 10.05.2021 19:08:47 0
MESCID-I AKSA SALDIRILARINA  IZMIR

 Izmir Sivil Toplum Kuruluslari Platformu (IZTOK) üyesi dernek ve vakiflar, Israil polisinin, Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere saldirmasini kinadi.

Konak Meydani'nda düzenlenen basin açiklamasina katilan aralarinda kadinlarin da bulundugu gruptakiler, ellerinde tasidiklari Türk ve Filistin bayraklariyla Israil aleyhine sloganlar atti.

Grup adina açiklamayi okuyan IZTOK Dönem Baskani Ali Mamak, Israil'in mübarek ramazanda yaptigi bu acimasiz saldirilari kinadiklarini ifade etti.

Saldiriyi gerçeklestiren isgalci terörist yapinin, Islam'a ve Müslümanlara düsmanligini bir kere daha açikça ortaya koydugunu vurgulayan Mamak, sunlari kaydetti:

"Uluslararasi hukuk, kamuoyu, sivil toplum örgütleri, insan haklari örgütleri, baris örgütleri, siyasal kurumlar Israil'in bu simarik, isgalci ve kural tanimaz tavrina karsi bir an önce bir araya gelmeli ve elini tasin altina koymalidir. Bu kurumlar Israil'in tavrina karsi sessizligini korudugu müddetçe bu saldirilar devam edecek, Filistin'de baristan ve uzlasidan söz etmek mümkün olmayacaktir. Geçmisin acilarini Müslümanlar üzerinden ödetmeye çalisan Israil, Filistin toplumunun varligini hiçe saymakta ve kuruldugu günden itibaren sistematik biçimde isgal ve soykirim suçlari islemektedir.

Geçmisin acilari ile yüzlestirilmesi gereken Müslümanlar ve Filistin degil, Avrupa'nin bizzat kendisidir. Bugün din, dil, irk ayrimi gözetmeksizin herkesin özgürce yasadigi ve haklarini yeri getirebildigi bir Kudüs'ten bahsetmek istiyorsak, geçmisin tecrübeleri ve bugün yasananlari göz önünde bulundurmak tüm dünyanin görevidir. Kim hangi karari alirsa Kudüs sahipsiz degildir. Kudüs Filistin'in baskenti, Müslümanlarin mukaddes sehridir."

Mamak, tüm dünyada adaleti ve hukuku savunan herkesi harekete geçmeye ve Israil'in attigi bu isgal adimlarini durdurmaya davet etti.

Yapilan duanin ardindan alandakiler, bir süre slogan atip tekbir getirdikten sonra dagildi. (k:sondakika)



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °