MESS, BINLERCE MESLEK LISESI ÖGRENCISINE BURS VERMEYE DEVAM EDIYOR

MESS, BINLERCE MESLEK LISESI ÖGRENCISINE BURS VERMEYE DEVAM EDIYOR

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
MESS, BINLERCE MESLEK LISESI ÖGRENCISINE BURS VERMEYE DEVAM EDIYOR

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasi (MESS), sanayiyi gelecege tasiyacak gençlerin yetismesi için verdigi bursun miktarini artirdi. Kendi alaninda Türkiye’nin en büyügü olan MESS Mesleki Egitim Bursu, MESS üyesi isyerlerindeki çalisanlarin meslek lisesinde okuyan çocuklarina veriliyor. Meslek lisesinde metal sektörüyle iliskili bölümleri seçen ögrenciler ayda 290 TL, diger bölümleri seçen ögrenciler ise ayda 145 TL burs alacak. Burs basvurulari 31 Ekim 2019 tarihine kadar www.messegitimbursu.com adresinden yapilabiliyor.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasi (MESS), rekabet gücü daha yüksek bir Türkiye için mesleki egitimi desteklemeye devam ediyor. MESS üyesi is yerlerindeki çalisanlarin meslek lisesinde okuyan çocuklarina verilen MESS Mesleki Egitim Bursu’ndan bu yil da binlerce genç faydalanabilecek.

MESS, kendi alaninda Türkiye’nin en büyügü olan burs programinda ülkenin ve sanayinin geleceginde rol alacak gençlere yönelik destegin miktari artirdi. Burs kapsaminda metal sektörüne yönelik alanlarda okuyan meslek liseli ögrencilere aylik 290 TL, metal sektörü disindaki alanlarda okuyan meslek liseli ögrencilere ise aylik 145 TL tutarinda burs verilecek.

Son basvuru tarihi 31 Ekim

Basladigi günden bu yana, MESS Mesleki Egitim Bursu’ndan 7 binden fazla ögrenci yararlandi, verilen burs tutari 20 milyon TL’ye ulasti.Burs programindan faydalanan gençlerin sayisinin, 15 bini asmasi hedefleniyor.

Her ögretim yilinin Eylül-Haziran aylari arasindaki 10 aylik süreyi kapsayan bursa basvurmak için ögrencilerin anne veya babasinin MESS üyesi is yerlerinde çalismasi gerekiyor. Basvuru için gereken tüm sartlari karsilayan ögrenciler, 31 Ekim 2019 tarihine kadar www.messegitimbursu.com adresinden basvuru yapabiliyor.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °