METEOROLOJI AÇIKLADI SOGUK HAVA GELIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlügü'nün tahminlerine göre hava sicakliklarinin Sali günü itibariyla bati bölgelerinde baslayarak azalacagi,Persembe gününden itibaren tekrar yükselecegi tahmin ediliyor.

Gündem 18.01.2022 11:22:06 0
METEOROLOJI AÇIKLADI SOGUK HAVA GELIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçali ve çok bulutlu, Trakya kesimi ile Çanakkale çevreleri disinda kalan tüm yurdun yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Kiyi Ege ile Akdeniz kiyilarinda yagmur, diger yerlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi beklenen yagislarin; Dogu Akdeniz kiyilarinda kuvvetli yagmur, Dogu Akdeniz'in iç kesimleri, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartin, Malatya, Elazig, Tunceli, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adiyaman çevreleri ile Kastamonu’nun kiyi kesimlerinde yer yer yogun karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi tahmin ediliyor. Rüzgarin, Dogu Akdeniz’in dogusu, Güneydogu Anadolu’nun batisi ile Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara’nin kuzey ve güneybati kesimleri, Ege kiyilari ile Bati Karadeniz kiyilarinda kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kisa süreli firtina (50-70 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogu kesimlerinin dik yamaçlarinda çig tehlikesi bulunmaktadir. Kuzey, iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis görülecegi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIGI: Hava sicakliginin Marmara, Iç Ege, Bati Karadeniz ve Güneydogu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacagi Iç Anadolu'nun güney ve dogusu ile Dogu Karadeniz'de 1 ila 3 derece artacagi diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.




RÜZGAR: Rüzgarin genellikle kuzeyli, dogu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Dogu Akdeniz’in dogusu, Güneydogu Anadolu’nun batisi ile Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara’nin kuzey ve güneybati kesimleri, Ege kiyilari ile Bati Karadeniz kiyilarinda kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kisa süreli firtina (50-70 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLI YAGIS UYARISI: Yagislarin, Dogu Akdeniz kiyilarinda kuvvetli yagmur, Dogu Akdeniz'in iç kesimleri, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartin, Malatya, Elazig, Tunceli, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adiyaman çevreleri ile Kastamonu’nun kiyi kesimlerinde yer yer yogun karla karisik yagmur ve kar seklinde olacagi tahmin edildiginden yasanabilecek olumsuzluklara (Ulasimda aksamalar, sel ve su baskini vb.) karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

KUVVETLI RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarin, Dogu Akdeniz’in dogusu, Güneydogu Anadolu’nun batisi ile Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney yönlerden, Marmara’nin kuzey ve güneybati kesimleri, Ege kiyilari ile Bati Karadeniz kiyilarinda kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kisa süreli firtina (50-70 km/sa) seklinde esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ZIRAI DON UYARISI: Ege ve Akdeniz bölgelerinde kiyilarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayi beklendiginden çiftçilerimizin  dikkatli ve tedbirli olmasi gerekmektedir.


ÇIG TEHLIKESI UYARISI: Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogu kesimlerinin dik yamaçlarinda çig tehlikesi bulundugundan vatandaslarin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmasi gerekmektedir.

BAZI ILLERIMIZDE HAVA DURUMU

ISTANBUL °C, 7°C

IZMIR °C, 11°C

ANKARA °C, 2°C

ADANA °C, 11°C

ZONGULDAK °C, 5°C

TRABZON °C, 12°C

DIYARBEKIR °C, 2°C

ERZURUM °C, -5°C


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °