Meteoroloji son hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçali yer yer çok bulutlu, Marmara'nin batisi, Kiyi Ege ve Bati Akdeniz'in saganak ve yer yer gök gürültülü saganak, gece saatlerinde Erzurum ve Bingöl

Gündem 8.02.2021 11:01:35 0
Meteoroloji son hava durumu tahminleri

HAVA SICAKLIGI: Marmara'nin kuzeyi ile Karadeniz kiyi kesimlerinde 3 ila 6 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi, ülke genelinde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor.

RÜZGAR:              Genellikle güney ve güneybati yönlerden orta kuvvette, Marmara'nin dogusu, Iç Ege, Bati Akdeniz, Karadeniz ve Iç Anadolu'da firtina (40-70 km/sa), Marmara'nin batisi ile Kiyi Ege'de yer yer kuvvetli firtina (60-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI; Rüzgarin; güney ve güneybati yönlerden Marmara'nin dogusu, Iç Ege, Bati Akdeniz, Karadeniz ve Iç Anadolu'da firtina (40-70 km/sa), Marmara'nin batisi ile Kiyi Ege'de yer yer kuvvetli firtina (60-90 km/sa) seklinde esmesi beklendiginden soba ve baca gazi zehirlenmeleri, agaç ve direk devrilmesi, çati uçmasi ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ÇIG UYARISI:                Hava sicakliklarinin hafta boyunca mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyredecegi tahmin edilen Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskini ve dik yamaçlarda çig olusma riski bulundugundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

BÖLGELERIMIZDE HAVA

MARMARA            Parçali zamanla yer yer çok bulutlu, ögleden sonra bölgenin batisinin aralikli saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin; güney ve güneybati yönlerden dogusunda firtina (50-70 km/sa), batisinda yer yer kuvvetli firtina (60-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

EDIRNE °C, 16°C     Parçali zamanla çok bulutlu, ögleden sonra ve aksam saatlerinde aralikli saganak yagisli

ISTANBUL °C, 19°C  Parçali zamanla yer yer çok bulutlu

KIRKLARELI °C, 18°CParçali zamanla çok bulutlu, ögleden sonra ve aksam saatlerinde aralikli saganak yagisli

KOCAELI °C, 22°C   Parçali zamanla yer yer çok bulutlu

EGE                           Parçali zamanla yer yer çok bulutlu, Kiyi Ege'nin aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin; güney ve güneybati yönlerden Iç Ege'de firtina (50-70 km/sa), Kiyi Ege'de yer yer kuvvetli firtina (60-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 15°C  Parçali zamanla yer yer çok bulutlu

DENIZLI °C, 19°C             Parçali zamanla yer yer çok bulutlu

IZMIR °C, 21°C                Parçali zamanla çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

MANISA °C, 19°C           Parçali zamanla çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

AKDENIZ                       Parçali zamanla yer yer çok bulutlu, Bati Akdeniz'in saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin; güney ve güneybati yönlerden Bati Akdeniz'de yer yer firtina (50-70 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 21°C         Parçali yer yer çok bulutlu

ANTALYA °C, 18°C      Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak yer yer gök gürültülü saganak yagisli

HATAY °C, 17°C          Parçali yer yer çok bulutlu

ISPARTA °C, 12°C       Parçali yer yer çok bulutlu, ögleden sonra aralikli saganak yagisli

IÇ ANADOLU               Parçali ve az bulutlu, zamanla bölgenin batisinin yer yer çok bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin; ögle saatlerinden sonra güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 19°C       Parçali ve az bulutlu

ESKISEHIR °C, 15°C    Parçali zamanla yer yer çok bulutlu

KONYA °C, 15°C        Parçali zamanla yer yer çok bulutlu

SIVAS °C, 7°C            Parçali ve az bulutlu

BATI KARADENIZ       Parçali bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin; ögle saatlerinden sonra güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 17°C           Parçali bulutlu

DÜZCE °C, 22°C       Parçali bulutlu

KASTAMONU °C, 19°C Parçali bulutlu

ZONGULDAK °C, 23°C Parçali bulutlu

ORTA ve DOGU KARADENIZ Parçali bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin; güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig olusma tehlikesi bulunmaktadir.

AMASYA °C, 22°C         Parçali bulutlu

RIZE °C, 18°C                  Parçali bulutlu

SAMSUN °C, 20°C         Parçali bulutlu

TRABZON °C, 19°C        Parçali bulutlu

DOGU ANADOLU          Parçali ve az bulutlu, gece saatlerinde yer yer çok bulutlu, Erzurum ve Bingöl çevrelerinin hafif kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde pus ve yer yer sis ile birlikte bölgenin dogusunda buzlanma ve don olayi bekleniyor. Bölgenin güneydogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig tehlikesi bulunmaktadir.

ERZURUM °C, 7°C         Parçali yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yagisli

HAKKÂRI °C, 4°C          Parçali ve az bulutlu

KARS °C, 8°C               Parçali ve az bulutlu, gece saatlerinde yer yer çok bulutlu

VAN °C, 8°C                Parçali ve az bulutlu

GÜNEYDOGU ANADOLU Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydogusunda yer yer pus hadisesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 15°C    Parçali ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 16°C     Parçali ve az bulutlu

SIIRT °C, 15°C                Parçali ve az bulutlu

SANLIURFA °C, 17°C      Parçali ve az bulutlu

DENIZLERDE HAVA         Ege’de kuvvetli firtina; Bati Karadeniz’de firtina; Marmara’da firtinamsi rüzgar bekleniyor.

KARADENIZ                    Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, Bati Karadeniz’in batisi aksam saatlerinde yagmurlu; Rüzgar: Bati Karadeniz’de güney ve güneybatidan 5 ila 7, aksam saatlerinden itibaren 6 ila 8; Dogu Karadeniz’de dogu ve güneydogudan, dogusu kuzeydogudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Bati Karadeniz’in batisi 3,0m; Görüs: Iyi.

MARMARA                   Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu; aksam saatlerinde saganak yagisli; Rüzgar:

EGE                              Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinde saganak yagisli; Rüzgar: Güney ve güneybatidan 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0 m; Görüs: Iyi.

AKDENIZ                        Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren Bati Akdeniz’in batisi saganak yagisli; Rüzgar: Bati Akdeniz’de güney ve güneydogudan 5 ila 7, dogusu 3 ila 5; Dogu Akdeniz’de dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batisi yer yer 3,0 m; Görüs: Iyi.

   VAN GÖLÜ              Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu; Rüzgar: Bati ve kuzeybatidan, güneyi güneydogudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5 m; Görüs: Iyi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °