METEOROLOJI UYARDI SEL BASKINLARINA DIKKAT

METEOROLOJI UYARDI SEL BASKINLARINA DIKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlügü hava durumuna iliskin son tahminleri yapti. Buna göre, Marmara'nin dogusu, Ege kiyilari ile iç kesimleri ve Dogu Anadolu'nun kuzey dogusunda yagis bekleniyor. Edirne, Çanakkale ve Mugla'da kuvvetli olmasi beklenen y

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve bati kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nin batisi, Kiyi Ege, Dogu Anadolu'nun kuzeydogusu, Usak, Denizli, Van çevreleri ile Kütahya'nin bati ilçelerinin saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Edirne, Çanakkale, Izmir, Aydin ve Mugla çevrelerinde kuvvetli, Izmir'in güney ve bati ilçeleri ile Aydin'in kiyi kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve siddetli olmasi bekleniyor.

HAVA SICAKLIGI

Kuzey, iç ve dogu kesimlerde 2 ila 4 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve dogu yönlerden, Marmara ve Karadeniz kiyilari ile güneydogu kesimlerde kuzey ve kuzeydogu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Güney Ege kiyilarinda güney ve güneydogu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLI YAGIS UYARISI

Yagislarin; Edirne, Çanakkale, Izmir, Aydin ve Mugla çevrelerinde kuvvetli, Izmir'in güney ve bati ilçeleri ile Aydin'in kiyi kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve siddetli olmasi beklendiginden yasanabilecek ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve hortum olusma riski gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.


MARMARA

Parçali ve çok bulutlu, Trakya kesimi ve Çanakkale çevreleri ile zamanla bölgenin batisinin saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Edirne ve Çanakkale çevrelerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor.

ÇANAKKALE °C, 23°C
Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ISTANBUL °C, 21°C
Parçali ve çok bulutlu, aksam ve gece saatlerinde Avrupa Yakasi saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

EGE

Parçali ve çok bulutlu, Kiyi Ege, Denizli ve Usak çevreleri ile Kütahya'nin bati ilçelerinin saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Izmir, Aydin ve Mugla çevrelerinde kuvvetli, Izmir'in güney ve bati ilçeleri ile Aydin'in kiyi kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli ve siddetli olmasi bekleniyor. Rüzgarin; Güney Ege kiyilarinda güney ve güneydogu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AYDIN °C, 29°C 

Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; ögle saatlerinden itibaren kuvvetli, kiyi ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve siddetli olmasi bekleniyor.

IZMIR °C, 27°C
Çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; ögle saatlerinden itibaren kuvvetli, güney ve bati ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve siddetli olmasi bekleniyor.

AKDENIZ

Az bulutlu ve açik, batisinin parçali ve yer yer çok bulutlu geçecegi tahmin ediliyor.

ADANA °C, 31°C Az bulutlu ve açik

ANTALYA °C, 27°C Parçali ve yer yer çok bulutlu

IÇ ANADOLU

Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 27°C Parçali ve az bulutlu

ÇANKIRI °C, 24°C Parçali ve az bulutlu

BATI KARADENIZ

Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor.

BOLU °C, 21°C Parçali ve az bulutlu

DÜZCE °C, 25°C  Parçali ve az bulutlu

ORTA ve DOGU KARADENIZ

Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 26°C  Parçali ve az bulutlu

SAMSUN °C, 21°C Parçali ve az bulutlu

DOGU ANADOLU

Parçali ve az bulutlu, kuzey ve dogusunun çok bulutlu, sabah saatlerinde Ardahan, Kars, Erzurum, Agri, Igdir ve Van çevrelerinin saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, 21°C
Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

KARS °C, 19°C
Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

GÜNEYDOGU ANADOLU

Az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 32°C Az bulutlu ve açik

GAZIANTEP °C, 29°C Az bulutlu ve açik