Meteoroloji'den 15 Subat hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara'nin dogusu, Kuzey ve Iç Ege, Akdeniz, Iç Anadolu, Karadeniz ile Balikesir, Çanakkale'nin iç kesimleri, Mugla, Erzincan, Tu

Güncel 15.02.2021 10:18:46 0
Meteoroloji

 HAVA SICAKLIGI       Iç ve bati kesimlerde hissedilir derecede azalacagi, Trakya'da biraz artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

RÜZGAR:                     Genellikle kuzey ve kuzeydogu, dogu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara'nin kuzeyinde kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara'nin güneyi ile Kuzey Ege kiyilarinda yer yer firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

YOGUN KAR YAGISI UYARISI: Marmara'nin dogusu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Iç Anadolu, Bati ve Orta Karadeniz ile Istanbul, Kütahya ve Afyon çevrelerinde yogun kar(kiyilarda 5 ila 15 cm, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 cm) seklinde olacagi tahmin edildiginden kar yagisinin meydana getirecegi buzlanma ve don olayi ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

KUVVETLI YAGIS UYARISI; Yagislarin Orta Akdeniz kiyilarinda kuvvetli yagmur ve saganak seklinde (21-50 kg/m2) olmasi beklendiginden sel, su baskini, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI; Rüzgarin; Dogu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli, Marmara'nin kuzeyinde kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara'nin güneyi ile Kuzey Ege kiyilarinda yer yer firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi beklendiginden meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ÇIG UYARISI:                Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig olusma riski bulundugundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.


BÖLGELERIMIZDE HAVA

MARMARA                     Çok bulutlu, dogu kesimlerinin yogun olmak üzere aralikli kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin; bölge genelinde kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

EDIRNE °C, 2°C            Çok bulutlu

ISTANBUL °C, 2°C       Çok bulutlu ve yogun olmak üzere kar yagisli

KIRKLARELI °C, 0°C     Çok bulutlu

KOCAELI °C, 1°C         Çok bulutlu ve yogun olmak üzere kar yagisli

EGE                              Çok bulutlu, Kuzey ve Iç Ege ile sabah saatlerinde Mugla çevrelerinin aralikli yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Izmir'in batisinda yagmur ve saganak, diger yerlerde karla karisik yagmur ve yer yer kar seklinde görülecek olan yagislarin; Kütahya ve Afyon çevrelerinde yogun kar seklinde olmasi bekleniyor. Rüzgarin; Kuzey Ege kiyilarinda kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli ve firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, -2°C  Parçali ve çok bulutlu, yogun olmak üzere kar yagisli

DENIZLI °C, 6°C              Parçali ve çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karisik yagmur ve kar yagisli

IZMIR °C, 6°C                Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinde batisinin yagmurlu, kuzey kesimlerinin yüksekleri karla karisik yagmur ve kar yagisli

MANISA °C, 4°C           Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karisik yagmur ve kar yagisli

AKDENIZ                        Parçali ve çok bulutlu, batisi ile aksam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralikli yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin kiyilarda kuvvetli olmak üzere yagmur ve saganak, iç kesimlerinde yogun olmak üzere kar seklinde olmasi bekleniyor.

ADANA °C, 19°C       Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren yagmur ve saganak yagisli

ANTALYA °C, 16°C   Parçali ve çok bulutlu, aralikli saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin dogusunda yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

HATAY °C, 17°C       Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren yagmur ve saganak yagisli

ISPARTA °C, 8°C     Parçali ve çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden itibaren yer yer yogun olmasi bekleniyor.

IÇ ANADOLU           Parçali ve çok bulutlu, bölgenin batisi ile aksam saatlerinden itibaren bölge genelinin kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybati kesimlerinde, aksam saatlerinden itibaren bölge genelinde yogun kar seklinde olmasi bekleniyor.

ANKARA °C, 1°C       Parçali ve çok bulutlu, aralikli kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden itibaren yogun kar seklinde olmasi bekleniyor.

ÇANKIRI °C, 0°C      Parçali ve çok bulutlu, aralikli kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden itibaren yogun kar seklinde olmasi bekleniyor.

ESKISEHIR °C, -2°C Parçali ve çok bulutlu, aralikli kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden sonra yogun kar seklinde olmasi bekleniyor.

KONYA °C, 9°C       Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin aksam saatlerinden itibaren yogun kar seklinde olmasi bekleniyor.

BATI KARADENIZ     Çok bulutlu, bölge genelinin yogun olmak üzere aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

BOLU °C, -2°C          Çok bulutlu, yogun olmak üzere aralikli kar yagisli

DÜZCE °C, 0°C         Çok bulutlu, yogun olmak üzere aralikli kar yagisli

KASTAMONU °C, -2°C Çok bulutlu, yogun olmak üzere aralikli kar yagisli

ZONGULDAK °C, 1°C  Çok bulutlu, yogun olmak üzere aralikli kar yagisli

ORTA ve DOGU KARADENIZParçali ve çok bulutlu, kiyi kesimleri ile aksam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralikli yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin kiyi kesimlerde yagmur ve zamanla karla karisik yagmur ve kar, iç kesimlerde kar seklinde olmasi bekleniyor. Rüzgarin Dogu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Dogu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig tehlikesi bulunmaktadir.

AMASYA °C, 3°C        Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra kar yagisli

RIZE °C, 8°C               Çok bulutlu, yagmurlu, zamanla karla karisik yagmur ve yüksekleri kar yagisli

SAMSUN °C, 3°C      Çok bulutlu, karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin aksam saatlerinde itibaren yer yer yogun kar seklinde olmasi bekleniyor.

TRABZON °C, 8°C    Çok bulutlu, yagmurlu, zamanla karla karisik yagmur ve yüksekleri kar yagisli

DOGU ANADOLU      Parçali ve çok bulutlu, Erzincan, Tunceli, Erzurum ve Bingöl çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Ardahan, Bitlis, Sirnak, Hakkari ve Van çevrelerinin aralikli kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve dogusunda buzlanma ve don olayi bekleniyor. Rüzgarin kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin dogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig tehlikesi bulunmaktadir.

ERZINCAN °C, 12°C      Parçali ve çok bulutlu, aralikli kar yagisli

ERZURUM °C, 6°C       Parçali ve çok bulutlu, aralikli kar yagisli

KARS °C, 6°C              Parçali ve çok bulutlu

VAN °C, 11°C               Parçali, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde kar yagisli

GÜNEYDOGU ANADOLUParçali ve yer yer çok bulutlu, Diyarbakir'in kuzey kesimleri hafif yagmurlu geçecegi tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 19°C   Parçali ve zamanla çok bulutlu, kuzey kesimleri hafif yagmurlu

GAZIANTEP °C, 16°C   Parçali ve az bulutlu

SIIRT °C, 19°C              Parçali, zamanla çok bulutlu

SANLIURFA °C, 18°C   Parçali ve az bulutlu

DENIZLERDE HAVA     Marmara ve Ege’de kuvvetli firtina; Bati Karadeniz‘de firtina, Bati Akdeniz’de firtinamsi rüzgar bekleniyor.

KARADENIZ                Hava Durumu: Parçali çok bulutlu, Dogu Karadeniz yagmurlu, Bati Karadeniz karla karisik yagmurlu; Rüzgar: Bati Karadeniz’de kuzey ve kuzeydogudan 6 ila 8, dogusu ögle saatlerinde 5 ila 7; Dogu Karadeniz’de kuzey ve kuzeydogu, dogusu bati ve kuzeybatidan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batisinda 2,5 ila 3,5 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta; firtina aninda zayif.

MARMARA                Hava Durumu: Çok bulutlu ve karla karisik yagmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydogudan 7 ila 9 kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m; Görüs: Zayif.

EGE                            Hava Durumu; Parçali çok bulutlu ve yagmurlu, Kuzey Ege’nin kuzeyi karla karisik yagmurlu; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydogudan 7 ila 9; Güney Ege’de kuzey ve kuzeydogu, güneyi kuzeybatidan 6 ila 8, güneyi 4 ila 6, zamanla geneli 7 ila 9 kuvvetinde; Dalga: güneyi 3,0 ila 4,0m, kuzeyi ile zamanla geneli 4,0 ila 5,0m, Görüs: zayif.

AKDENIZ                   Hava Durumu: Parçali çok bulutlu, batisi ile aksam geneli saganak yagisli; Rüzgar: Bati ve güneybatidan 3 ila 5, batisi zamanla 4 ila 6, ögle saatlerinde Antalya Körfez’de 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, zamanla 2,5mGörüs: Iyi, yagis aninda orta.

VAN GÖLÜ               Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydogudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m; Görüs: Iyi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °