Meteoroloji'den 21 Subat hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan degerlendirmelere göre; yurdun dogu ve güneybati kesimlerinin parçali ve çok bulutlu, Dogu Anadolu'nun güneydogusunun kar yagisli, Mugla çevreleri ile Antalya'nin bati kiyi kesimlerinin yagmur ve yer

Gündem 21.02.2021 09:14:19 0
Meteoroloji

HAVA SICAKLIGI:        Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altinda seyredecegi tahmin ediliyor.

RÜZGAR:                     Genellikle kuzeyli, Dogu Karadeniz kiyilarinda güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecegi tahmin ediliyor.

ÇIG UYARISI:              Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig olusma riski bulundugundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

ZIRAI DON UYARISI:  Zirai faaliyetlerin devam ettigi kiyi kesimlerde (Marmara, Kuzey Ege, Dogu Akdeniz) hafif, Karadeniz kiyi kesiminde hafif yer yer orta, iç kesimlerde orta yer yer kuvvetli zirai don riskine karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

BÖLGELERIMIZDE HAVA

MARMARA               Parçali ve az bulutlu, bati kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDIRNE °C, 10°C      Parçali ve yer yer çok bulutlu

ISTANBUL °C, 9°C   Parçali ve az bulutlu

KIRKLARELI °C, 9°C Parçali bulutlu

KOCAELI °C, 8°C    Parçali ve az bulutlu

EGE                           Parçali ve az bulutlu, kiyi kesimleri yer yer çok bulutlu, Mugla çevrelerinin yagmur ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 2°C Parçali ve az bulutlu

DENIZLI °C, 13°C       Parçali bulutlu

IZMIR °C, 15°C         Parçali ve yer yer çok bulutlu

MANISA °C, 13°C    Parçali ve az bulutlu

AKDENIZ                  Az bulutlu, bati kesimlerinin parçali bulutlu, Antalya'nin bati kiyi kesimlerinin saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte Göller Yöresi'nde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADANA °C, 15°C    Parçali ve az bulutlu

ANTALYA °C, 15°C Parçali bulutlu, bati kiyi kesimleri saganak yagisli

HATAY °C, 11°C       Parçali ve az bulutlu

ISPARTA °C, 8°C    Parçali bulutlu

IÇ ANADOLU           Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA °C, 5°C    Az bulutlu

ÇANKIRI °C, 4°C    Az bulutlu

ESKISEHIR °C, 5°C Az bulutlu

KONYA °C, 3°C     Parçali ve az bulutlu

BATI KARADENIZ   Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 3°C        Parçali ve az bulutlu

DÜZCE °C, 7°C      Parçali ve az bulutlu

KASTAMONU °C, -1°C Parçali ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 7°C Parçali ve az bulutlu

ORTA ve DOGU KARADENIZ Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Dogu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig tehlikesi bulunmaktadir. Bölge genelinde buzlanma ve don olayi bekleniyor.

AMASYA °C, 6°C        Az bulutlu

RIZE °C, 8°C                Parçali ve az bulutlu

SAMSUN °C, 10°C      Parçali ve az bulutlu

TRABZON °C, 9°C     Az bulutlu

DOGU ANADOLU       Parçali ve az bulutlu, dogu kesimlerinin çok bulutlu; Van, Hakkari, Bitlis ve Sirnak çevrelerinin kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus olayi bekleniyor. Bölgenin güneydogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig tehlikesi bulunmaktadir.

ERZINCAN °C, 4°C   Az bulutlu

ERZURUM °C, -4°C  Parçali bulutlu

KARS °C, -3°C         Parçali ve çok bulutlu

VAN °C, -1°C           Parçali ve çok bulutlu, sabah ve ögle saatlerinde kar yagisli

GÜNEYDOGU ANADOLU Az bulutlu, dogu kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 8°C    Az bulutlu

GAZIANTEP °C, 9°C    Az bulutlu

SIIRT °C, 4°C              Parçali ve çok bulutlu

SANLIURFA °C, 11°C    Az bulutlu

DENIZLERDE HAVA     Firtina beklenmiyor.

KARADENIZ                Hava Durumu: Parçali bulutlu; Rüzgar: Bati Karadeniz’de dogu ve kuzeydogudan 2 ila 4, sabah saatlerinde 3 ila 5; Dogu Karadeniz’de dogu ve güneydogudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, sabah Bati Karadeniz’in batisinda 1,0 ila 2,0 m, Görüs: Iyi.

MARMARA                 Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüs: Iyi.

EGE                             Hava Durumu: Az bulutlu, güneyi parçali çok bulutlu ve saganak yagisli, Rüzgar: Dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5, kuzeyi 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyi 1,5 ila 2,5m, Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

AKDENIZ                     Hava Durumu: Az bulutlu, batisi parçali bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer sagana yagisli; Rüzgar: Bati Akdeniz’de kuzey ve kuzeydogudan 2 ila 4, dogusu ve açiklari güneydogudan 3 ila 5; Dogu Akdeniz’de dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

VAN GÖLÜ                 Hava Durumu: Parçali çok bulutlu, aralikli kar yagisli; Rüzgar: Dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75m Görüs: Iyi, yagis aninda orta.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °