Meteoroloji'den 9 Mart hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlügü' nden alinan son bilgilere göre; ülkemizin güney ve dogu kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Mugla, Aydin, Denizli, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Antalya' nin bati kiyilarinin yagmur ve saganak yagisli geçec

Gündem 9.03.2021 09:09:27 0
Meteoroloji

HAVA SICAKLIGI:       Kuzey, iç ve bati kesimlerde 2 ila 4 derece artacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

RÜZGAR:                    Genellikle bati ve güneybati, zamanla Marmara ve Ege'de kuzey yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecegi tahmin ediliyor.

ÇIG UYARISI:              Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun güneydogusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çig olusma tehlikesine karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ILLERIMIZDE HAVA

EDIRNE °C, 15°C        Az bulutlu

ISTANBUL °C, 13°C    Az bulutlu

KIRKLARELI °C, 14°C Az bulutlu

KOCAELI °C, 15°C     Az bulutlu

A.KARAHISAR °C, 13°C Parçali bulutlu

DENIZLI °C, 17°C       Parçali ve çok bulutlu ögle ve aksam saatlerinde saganak yagisli

IZMIR °C, 19°C          Paçali yer yer çok bulutlu

MANISA °C, 19°C     Parçali bulutlu

ADANA °C, 20°C     Parçali bulutlu

ANTALYA °C, 19°C   Parçali ve yer yer çok bulutlu, ögle ve aksam saatlerinde bati kiyilari saganak yagisli

HATAY °C, 18°C       Parçali ve çok bulutlu, bugün (Sali) aralikli saganak yagisli

ISPARTA °C, 14°C    Parçali bulutlu

ANKARA °C, 12°C    Az bulutlu

ÇANKIRI °C, 12°C    Az bulutlu

ESKISEHIR °C, 13°C Az bulutlu

NEVSEHIR °C, 11°C  Az bulutlu

BOLU °C, 12°C        Az bulutlu

DÜZCE °C, 16°C     Az bulutlu

KASTAMONU °C, 11°CAz bulutlu

ZONGULDAK °C, 11°C Parçali ve az bulutlu

AMASYA °C, 15°C     Parçali ve az bulutlu

RIZE °C, 11°C              Parçali bulutlu

SAMSUN °C, 12°C     Parçali ve az bulutlu

TRABZON °C, 11°C    Parçali bulutlu

ERZURUM °C, 1°C     Parçali ve az bulutlu

HAKKARI °C, 6°C     Parçali bulutlu

KARS °C, 1°C            Parçali ve az bulutlu

VAN °C, 6°C            Parçali bulutlu

DIYARBAKIR °C, 16°CParçali ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 16°C Parçali bulutlu

SIIRT °C, 14°C           Parçali ve az bulutlu

SANLIURFA °C, 19°CParçali ve az bulutlu

DENIZLERDE HAVA

KARADENIZ              Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu; Rüzgar: Bati Karadeniz’de dogu ve kuzeydogudan, sabah saatlerinde güneybatidan, batisi kuzeybatidan 3 ila 5, gece saatlerinde 6; Dogu Karadeniz’de dogu ve güneydogudan, sabah saatlerinde güneybatidan, dogusu kuzeydogudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, batisi yer yer 2,0 m, Görüs: Iyi.

MARMARA               Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli; Rüzgar: Dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5, aksam saatlerinden itibaren 6, sabah saatlerinde güneydogudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,0 m, aksam saatlerinden itibaren yer yer 1,5 m; Görüs: Iyi, pus aninda orta; sis aninda zayif.

EGE                          Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, ögle ve aksam saatlerinde Güney Ege’nin güneyi saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli; Rüzgar: Kuzey Ege’de dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5, aksam saatlerinden itibaren kuzeyi yer yer 6; Güney Ege’de dogu ve güneydogudan, sabah saatlerinde geneli ile gece saatlerinde kuzeyi kuzeydogudan 3 ila 5, aksam saatlerinden itibaren güneyi 6 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,5 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

AKDENIZ                   Hava Durumu: Parçali ve çok bulutlu, Bati Akdeniz’in batisi ile Iskenderun Körfezi saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli; Rüzgar: Bati Akdeniz’de dogu ve kuzeydogudan, batisi güneydogudan, aksam saatlerine kadar güneybatidan 3 ila 5, aksam saatlerinden itibaren batisi 6; Dogu Akdeniz’de bati ve güneybatidan 2 ila 4, gece saatlerinde kuzeydogudan 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Bati Akdeniz’in batisi yer yer 2,5 m, Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

VAN GÖLÜ               Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu; Rüzgar: Bati ve güneybatidan, gece saatlerinde kuzeybatidan 3 ila 5, ögle saatlerinden sonra yer yer 6 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 0,75 m, ögle saatlerinden sonra yer yer 1,0 m; Görüs: Iyi, pus aninda orta.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °