Tarih: 23.03.2021 09:00

METEOROLOJIDEN BIRÇOK IL IÇIN KUVVETLI YAGMUR, FIRTINA VE KAR UYARISI YAPILDI. ISTE 23 MART HAVA DURUMU!

Facebook Twitter Linked-in

Yagislarin Marmara’nin güney ve dogusu, Ege, Akdeniz, Iç Anadolu, Bati ve Orta Karadeniz, Dogu Karadeniz'in iç kesimleri, Dogu Anadolu'nun kuzey ve batisi ile Güneydogu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, Dogu Anadolu’nun güneyi, Antalya’nin iç kesimleri ile Kahramanmaras çevrelerinde yer yer siddetli yagis seklinde olacagi tahmin ediliyor.  Hava sicakliklarinin Ülkemizin iç ve bati kesimlerinde hissedilir derecede (6-15 derece) azalacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor. Rüzgarin,  Ülkemizin kuzeybati kesimlerinde kuzeydogulu, diger yerlerde güney ve güneybati yönlerden orta kuvvette, Marmara’nin güneybatisinda kuvvetli(40-70 km/sa), Akdeniz, Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu ile Güneydogu Anadolu’nun dogusunda çok kuvvetli ve firtina (60-100 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor

KUVVETLI YAGIS UYARISI:      Marmara’nin güney ve dogusu, Ege, Akdeniz, Iç Anadolu'nun kuzey ve batisi, Bati ve Orta Karadeniz, Dogu Karadeniz'in iç kesimleri, Dogu Anadolu'nun kuzey ve batisi ile Güneydogu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, Dogu Anadolu’nun güneyi, Antalya’nin iç kesimleri ile K. Maras çevrelerinde yer yer siddetli yagis seklinde olacagi tahmin edildiginden ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu hadisesi, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI: Rüzgarin Marmara’nin güneybatisinda kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli(40-70 km/sa), Akdeniz, Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu ile Güneydogu Anadolu’nun dogusunda güney ve güneybati yönlerden çok kuvvetli ve firtina (60-100 km/sa) seklinde esmesi beklendiginden agaç ve direk devrilmesi, çati uçmasi, soba ve baca gazi kaynakli zehirlenme riski ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ÇIG TEHLIKESI UYARISI:         Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu2nun dogusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çig olusma riskine karsi tedbirli ve dikkatli olunmasi gerekmektedir.

ILLERIMIZDE HAVA

ÇANAKKALE °C, 8°C     Çok bulutlu, yagmur ve saganak yagisli aksam saatlerinden sonra yüksekleri karla karisik yagmurlu geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

ISTANBUL °C, 7°C         Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli

KIRKLARELI °C, 6°C       Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli

KOCAELI °C, 7°C          Çok bulutlu, yagmur ve saganak yagisli ögle saatlerinden sonra yükseklerinin karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 10°C  Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli, zamanla yer yer kuvvetli olmak üzere karla karisik yagmur ve yüksekleri kar yagisli

IZMIR °C, 12°C                Çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin bu sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

MANISA °C, 11°C            Çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin bu sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

MUGLA °C, 11°C             Çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin bu sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

ADANA °C, 20°C           Çok bulutlu, yarin aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yarin ögle saatlerinden sonra kuzey ve dogu kesimlerinde kuvvetli olmasi bekleniyor.

ANTALYA °C, 17°C         Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yarin kiyi kesimlerinde kuvvetli, iç kesimlerinde çok kuvvetli ve siddetli olmasi bekleniyor.

HATAY °C, 18°C            Çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yarin ögle saatlerinden sonra kuvvetli olmasi bekleniyor.

ISPARTA °C, 12°C         Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralikli yagmur ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yarin kuvvetli olmasi bekleniyor.

ANKARA °C, 10°C         Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli, gece saatlerinden itibaren karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

ÇANKIRI °C, 9°C          Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli, gece saatlerinden itibaren karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

ESKISEHIR °C, 7°C        Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli, ögle saatlerinden sonra yer yer karla karisik yagmur ve yükseklerinin kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

KONYA °C, 11°C             Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, gece saatlerinden itibaren karlakarisik yagmur ve kar yagisli

BOLU °C, 7°C                 Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli, zamanla yer yer kuvvetli olmak üzere karla karisik yagmur ve kar yagisli

DÜZCE °C, 9°C              Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli zamanla yükseklerinde yer yer kuvvetli olmak üzere karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

KASTAMONU °C, 8°C    Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli, zamanla yer yer kuvvetli olmak üzere karla karisik yagmur ve kar yagisli

ZONGULDAK °C, 8°C    Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

AMASYA °C, 16°C          Çok bulutlu, yagmur ve saganak yagisli zamanla karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

ARTVIN °C, 17°C             Çok bulutlu, aralikli yagmurlu, zamanla iç kesimleri karla karisik yagmur ve yüksekleri kar yagisli

SAMSUN °C, 13°C           Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli zamanla yükseklerinin karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

TRABZON °C, 16°C         Çok bulutlu, aralikli yagmur ve saganak yagisli

ERZURUM °C, 10°C         Çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

HAKKARI °C, 12°C           Çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra saganak zamanla gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel olarak kuvvetli ve yer yer siddetli olmasi bekleniyor.

KARS °C, 10°C                 Çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

VAN °C, 14°C                   Çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin güneyinde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 16°C     Çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

GAZIANTEP °C, 14°C      Çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

SIIRT °C, 16°C                 Çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin ögle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor.

SANLIURFA °C, 17°C      Parçali ve çok bulutlu, saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli

DENIZLERDE HAVA

KARADENIZ            Hava Durumu: Çok bulutlu, batisi kuvvetli olmak üzere yagmurlu; Rüzgar: Bati Karadeniz'de kuzey ve kuzeydogudan 4 ila 6, batisi 5 ila 7, Dogu Karadeniz'de bati ve kuzeybati, sabah ve ögle saatlerinde dogusu dogu ve kuzeydogudan 3 ila 5, yer yer 6, gece saatlerinde dogusu kuzeybatidan 5 ila 7 kuvvetinde Dalga: 1,5 ila 2,5m, Bati Karadeniz'in batisi 3,0m, dogusu 3,5m, Görüs: Iyi, yagis aninda orta.

MARMARA             Hava Durumu: Çok bulutlu ve yagmurlu; Rüzgar: kuzey ve kuzeydogudan 5 ila 7, sabah 8 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, sabah 3,5m Görüs: Iyi, yagis aninda orta, firtina aninda zayif.

EGE                         Hava Durumu: Çok bulutlu ve saganak yagisli, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydogudan 5 ila 7, sabah 8, güneyi kuzey ve kuzeybatidan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, zamanla 4,0 ila 5,0m, Görüs: Iyi, yagis aninda orta, firtina aninda zayif.

AKDENIZ                Hava Durumu: Çok bulutlu, kuvvetli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli; Rüzgar: Bati Akdeniz'de bati ve güneybatidan 5 ila 7, yer yer 8, Dogu Akdeniz'de dogu ve kuzeydogudan 5 ila 7, aksam bati ve güneybatidan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, yer yer 4,0m Görüs: Iyi, yagis aninda zayif.

VAN GÖLÜ            Hava Durumu: Çok bulutlu ve yagmurlu; Rüzgar: kuzeydogu zamanla bati ve güneybatidan 4 ila 6, yer yer 7 batisinda zamanla 8 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,25 m, zamanla batisinda 2,0m.Görüs: Iyi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —