Tarih: 29.01.2022 11:00

METEOROLOJI'DEN BUZLANMA VE DON UYARISI

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre yurt genelinin parçali ve çok bulutlu, Bati Karadeniz kiyilari, Dogu Anadolu'nun güneydogusu, Güneydogu Anadolu'nun dogusu ile Istanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Izmir, Manisa, Aydin, Mugla, Elazig, Bingöl çevreleri ve Erzurum'un güney kesimlerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

Yagislarin Güney Ege kiyilari, Antalya, Çanakkale çevreleri ve Marmara'nin kuzeydogusunda yagmur, yagis alan diger yerlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor. Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Dogu Anadolu’nun egimli yamaçlarinda çig tehlikesi bulunmaktadir. Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte kuzey ve iç kesimlerde pus, yer yer sis görülmesi bekleniyor.


Hava sicakliklarinin iç kesimlerde biraz artacagi, Marmara'da mevsim normalleri civarinda, diger yerlerde mevsim normalleri altinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Rüzgârin genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUZEY VE DOGU BÖLGELERDE ÇIG TEHLIKESI

Yapilan son degerlendirmelere göre; Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun kuzey ve dogusunda yüksek kar örtüsünün bulundugu dik yamaçlarda çig riski olmasindan dolayi meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi istendi.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Ülke genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayi görülmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —