Meteoroloji'den hava ve deniz durumu tahminleri

Meteoroloji

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Dogu Akdeniz'in dogusu, Dogu Karadeniz'in iç kesimleri, Dogu Anadolu(Van hariç), Güneydogu Anadolu ile Antalya,Sivas, Nevsehir, Isparta, Nigde, Kayseri, Amasya ve Tokat çev

Kiyi kesimler ile Güneydogu Anadolu’nun güneyinde yagmur ve saganak Dogu Akdeniz kiyilarinda gök gürültülü saganak, iç kesimlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde görülmesi beklenen yagislarin Güneydogu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli saganak Dogu Anadolu'nun güneyi ile Günaydogu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde yogun kar yagisi seklinde olacagi tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogusunda çig olusma tehlikesi bulunmaktadir.

HAVA SICAKLIGI: Hava sicakliklarinin iç ve bati kesimlerde 2 ila 5 derece artmasi diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybati (Lodos) yönlerden kuvvetli, Orta ve Dogu Karadeniz, Dogu ve Güneydogu Anadolu ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nin batisi ve Kiyi Ege'de kuvvetli ve firtina(40-70 km/saat) ve yer yer kuvvetli firtina (70-100 km/saat) seklinde esmesi beklenmektedir.

KUVVETLI YAGIS UYARISI: Güneydogu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) saganak yagis beklendiginden meydana gelebilecek sel, su baskini gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

YOGUN KAR YAGISI UYARISI: Yapilan son degerlendirmelere göre; Adiyaman, Malatya, Elazig, Tunceli, Bingöl, Mus, Bitlis, Hakkari ve Sirnak çevreleri ile Diyarbakir, Batman ve Siirt yükseklerinde yogun kar yagisi beklendiginden ulasimda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

KUVVETLI RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarin; Orta ve Dogu Karadeniz, Dogu ve Güneydogu Anadolu ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nin batisi ve Kiyi Ege'de güney ve güneybati yönlerden kuvvetli ve firtina(40-70 km/saat) ve yer yer kuvvetli firtina (70-100 km/saat) seklinde esmesi beklendiginden meydana gelebilecek çati uçmasi, soba ve baca gazi zehirlenmesi, agaç ve direk devrilmesi ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

ÇIG UYARISI: Yapilan son degerlendirmelere göre; Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun güneydogusunda yüksek kar örtüsünün bulundugu dik yamaçlarda çig olusma riski olmasindan meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

BÖLGELERIMIZDE HAVA

EGE

Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarin gece saatlerinden itibaren kiyi kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve firtina(40-70 km/saat seklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 9°C        Parçali ve az bulutlu

DENIZLI °C, 16°C                 Parçali ve az bulutlu

IZMIR °C, 16°C                    Parçali ve az bulutlu

MANISA °C, 16°C              Parçali ve az bulutlu

DENIZDE HAVA

Hava Durumu: Parçali bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneydogudan 4 ila 6, aksam 5 ila 7, gece 6 ila 8 kuvvetinde; Güney Ege’de güney ve güneydogudan 4 ila 6, aksam 5 ila 7, gece 6 ila 8 kuvvetinde; Dalga: 2,5 ila 3,5 m, gece 4.0 ila 4,5 m Görüs: Iyi, yagis aninda orta.