Tarih: 24.11.2021 10:54

METEOROLOJI'DEN KUVVETLI KAR YAGISI UYARISI

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçali ve çok bulutlu, Trakya ile Sirnak, Hakkari ve Mardin disinda kalan bütün bölgelerimizin aralikli yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin genellikle yagmur ve saganak, Kiyi Ege ile Bati Akdeniz kiyilarinda yer yer gök gürültülü saganak, Orta ve Dogu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Dogu Anadolu'nun kuzey ve dogusunda yer yer karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor. Yagislarin, Ege, Bati Akdeniz, Iç Anadolu (Çankiri, Karaman ve Nigde hariç), Orta ve Dogu Karadeniz ile Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Sinop, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli olacagi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIGI

Kuzey, iç ve dogu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacagi, diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi, genellikle mevsim normalleri civarinda, kuzeybati kesimlerde yer yer altinda seyredecegi tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney yönlerden Marmara ile zamanla kuzey, iç ve bati kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette esecegi tahmin ediliyor. 


KUVVETLI YAGIS UYARISI

Yagislarin; Ege, Bati Akdeniz, Iç Anadolu (Çankiri, Karaman ve Nigde hariç), Orta ve Dogu Karadeniz ile Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Sinop, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli olmasi beklendiginden sel, su baskini, yildirim, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yagisi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

KUVVETLI KAR UYARISI

Yapilan son degerlendirmelere göre; 24 Kasim Çarsamba (bugün) günü yagmurla baslayacak yagisin zamanla yüksek kesimleri basta olmak üzere Erzincan, Gümüshane ve Bayburt çevreleri ile aksam saatlerinden itibaren Erzurum’da yer yer kuvvetli olmak üzere kar yagisi seklinde etkili olmasi beklendiginden ulasimda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —