METEOROLOJI'DEN KUVVETLI YAGIS UYARISI

METEOROLOJI

Meteoroloji'den, 30 Eylül Persembe günü için hava durumu tahmini geldi. Yapilan degerlendirmelere göre Marmara, Akdeniz ve Dogu Anadolu'nun bir bölümü ile Karadeniz bölgesinde yagmur bekleniyor. Yagislarin, Kastamonu, Sinop, Samsun, Trabzon, Rize

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve dogu kesimleri parçali yer yer çok bulutlu, Marmara'nin kuzeyi, Orta Karadeniz kiyilari, Dogu Karadeniz, Dogu Anadolu’nun kuzeyi, Kastamonu, Sinop, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hakkâri çevreleri ile Balikesir ve Hatay'in kiyi kesimleri, Antalya’nin bati ve dogu çevrelerinin saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Kastamonu ve Sinop’un kiyi kesimleri, Samsun’un bati ilçeleri, Trabzon’un dogusu (Of, Hayrat, Dernekpazari) ile Rize ve Artvin’in kiyi kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-85 kg/m²) olmasi bekleniyor.


 

HAVA SICAKLIGI

Kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altinda, diger yerlerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey, Akdeniz kiyilari ile Dogu ve Güneydogu Anadolu'da bati ve güneybati yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kiyilarinda kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.



KUVVETLI YAGIS UYARISI

Yagislarin; Kastamonu ve Sinop’un kiyi kesimleri, Samsun’un bati ilçeleri, Trabzon’un dogusu (Of, Hayrat, Dernekpazari) ile Rize ve Artvin’in kiyi kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-85 kg/m²) olmasi beklendiginden ani sel, su baskini, heyelan ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI

Rüzgarin; Marmara ve Kuzey Ege kiyilarinda kuzey ve kuzeydogu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.