METEOROLOJI'DEN KUVVETLI YAGIS VE RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan kuvvetli yagis uyarisi yapildi.Kiyi Ege, Bati Akdeniz, Manisa, Balikesir ve Çanakkale çevreleri ile Konya'nin güneybati kesimleri, Mugla, Antalya çevreleri, Izmir ve Aydin'in kiyi ilçeleri, Balikesir'in b

Gündem 7.12.2021 10:52:48 0
METEOROLOJI
Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçali ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Kahramanmaras disinda), Iç Anadolu (Sivas disinda) ile Bati Karadeniz'in (Sinop disinda) yagmur ve saganak, Marmara’nin batisi, Kiyi Ege ile Akdeniz kiyilarinin yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Kiyi Ege, Bati Akdeniz, Manisa, Balikesir ve Çanakkale çevreleri ile Konya'nin güneybati kesimlerinde kuvvetli, Mugla, Antalya çevreleri, Izmir ve Aydin'in kiyi ilçeleri, Balikesir'in bati kiyilari ile Isparta’nin güney, Burdur'un dogu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve siddetli olmasi bekleniyor. Rüzgarin; Güney Ege, Akdeniz, Iç Anadolu’nun güney ve dogusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun batisinda güney yönlerden kuvvetli ve firtina (50-90 km/sa) seklinde esecegi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIGI: Marmara ve Ege'de 2 ila 4 derece azalacagi diger yerlerde önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarin genellikle güneyli, Güney Ege, Akdeniz, Iç Anadolu’nun güney ve dogusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun batisinda güney yönlerden kuvvetli ve firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.



KUVVETLI YAGIS UYARISI:
Yagislarin; Kiyi Ege, Bati Akdeniz, Manisa, Balikesir ve Çanakkale çevreleri ile Konya'nin güneybati kesimlerinde kuvvetli, Mugla, Antalya çevreleri, Izmir ve Aydin'in kiyi ilçeleri, Balikesir'in bati kiyilari ile Isparta’nin güney, Burdur'un dogu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve siddetli olmasi beklendiginden sel, su baskini, yildirim, yagis aninda kuvvetli rüzgar, ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi vatandaslari dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigi konusunda uyardi.

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI:
Rüzgarin; Güney Ege, Akdeniz, Iç Anadolu’nun güney ve dogusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun batisinda güney yönlerden kuvvetli ve firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi beklendiginden agaç ve direk devrilmesi, çati uçmasi, soba ve baca gazi zehirlenmesi ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

Bazi illlerimizde hava durumu ise söyle;
ISTANBUL °C, 17°C
IZMIR °C, 15°C
ADANA °C, 22°C
ANKARA °C, 14°C
BOLU °C, 15°C
TRABZON °C, 21°C
KARS °C, 6°C
DIYARBAKIR °C, 14°C

Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °