METEOROLOJI'DEN SAGANAK YAGIS UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre ülkenin kuzey, iç ve bati kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, Istanbul ve Ankara da dahil olmak üzere birçok il için saganak yagis bekleniyor.

Gündem 6.06.2022 15:27:10 0
METEOROLOJI


Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre ülkenin kuzey, iç ve bati kesimlerinin parçali ve yer yer çok bulutlu, (Bursa ve Bilecik hariç) Marmara, Göller Yöresi, (Eskisehir hariç) Iç Anadolu, (Sinop hariç) Bati Karadeniz, Dogu Karadeniz'in kiyi kesimleri ile Afyonkarahisar, Mersin, Adana, Osmaniye, Amasya, Tokat, Çorum ve Artvin çevrelerinin yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, ögle saatlerinden itibaren Edirne, Kirklareli ve Tekirdag çevrelerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor. Güneydogu Anadolu’da toz tasinimi bekleniyor.

Hava sicakliginin dogu kesimlerde mevsim normallerinin üstünde, diger yerlerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin genellikle kuzeyli, Akdeniz kiyilari ile dogu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Dogu Anadolu’nun güneydogusunda güney ve güneybati yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLI YAGIS UYARISI: Yapilan son degerlendirmelere göre; bu sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kirklareli ve Tekirdag çevrelerinde görülecek gök gürültülü saganak yagislarin yerel olarak kuvvetli olmasi beklendiginden ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi ve yagis aninda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir

KUVVETLI RÜZGAR UYARISI: Rüzgarin, Dogu Anadolu’nun güneydogusunda güney ve güneybati yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

TOZ TASINIMI UYARISI: Güneydogu Anadolu Bölgesi'nde toz tasinimi görülmesi beklendiginden meydana gelebilecek hava kalitesinde azalma, görüs mesafesinde düsme ve ulasimda aksamalar ile yagis alan yerlerde çamur seklinde yagis gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçali ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Trakya Kesimi ile ögle saatlerinden sonra (Bursa ve Bilecik hariç) bölge genelinin yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, ögle saatlerinden itibaren Edirne, Kirklareli ve Tekirdag çevrelerinde yerel kuvvetli olmasi bekleniyor.

BALIKESIR °C, 32°C

Parçali ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ISTANBUL °C, 27°C

Parçali ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, ögleden sonra il geneli ile gece saatlerinde kuzey kiyilari yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

KOCAELI °C, 30°C

Parçali ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, ögleden sonra ve gece saatlerinde yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

EGE: Parçali ve az bulutlu, zamanla kuzey kiyilari çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevreleri ve Edremit Körfezi ile Izmir'in kuzey ilçelerinin (Dikili, Bergama ve Kinik) yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

IZMIR °C, 33°C

Parçali ve az bulutlu, zamanla kuzeyi çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri (Dikili, Bergama ve Kinik) yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

A.KARAHISAR °C, 28°C

Az bulutlu, zamanla parçali bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

MUGLA °C, 33°C

Az bulutlu, zamanla parçali bulutlu

AKDENIZ: Parçali ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra Göller Yöresi, Mersin, Adana ve Osmaniye çevrelerinin yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

ADANA °C, 32°C

Parçali ve az bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

BURDUR °C, 30°C

Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

MERSIN °C, 28°C

Parçali ve az bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

IÇ ANADOLU: Parçali, zamanla yer yer çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra (Eskisehir hariç) bölge genelinin yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 31°C

Parçali, zamanla çok bulutlu, ögleden sonra ve aksam ilk saatlerde yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

KIRSEHIR °C, 30°C

Parçali, zamanla çok bulutlu, ögleden sonra ve aksam saatlerinde yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

KONYA °C, 28°C

Parçali, zamanla çok bulutlu, ögleden sonra ve aksam saatlerinde yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

BATI KARADENIZ: Parçali ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra ve aksam saatlerinde iç kesimleri ile gece saatlerinde (Sinop hariç) bölge genelinin yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

BOLU °C, 25°C

Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra aralikli ve yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

KASTAMONU °C, 30°C

Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra aralikli ve yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ZONGULDAK °C, 24°C

Parçali ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

ORTA ve DOGU KARADENIZ: Parçali ve az bulutlu, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç , Dogu Karadeniz'in kiyi kesimlerinin yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 29°C

Parçali ve çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

SAMSUN °C, 23°C

Parçali ve az bulutlu

DOGU ANADOLU: Parçali ve az bulutlu, zamanla güneydogusunun çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra Hakkâri çevrelerinin yerel saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin; bölgenin güneydogusunda güney ve güneybati yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 28°C

Parçali ve az bulutlu

MALATYA °C, 32°C

Parçali ve az bulutlu

VAN °C, 25°C

Parçali ve az bulutlu

GÜNEYDOGU ANADOLU: Parçali ve az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz tasinimi görülecegi tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 35°C

Az bulutlu

GAZIANTEP °C, 31°C

Parçali ve az bulutlu



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °