Meteoroloji'den sari ve turuncu uyari!

Meteoroloji Genel Müdürlügü'nün 30 Ocak verilerine göre Türkiye'nin büyük bir bölümü için sari, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüshane, Bayburt, Mus, Van, Bitlis, Hakkari, Sirnak, Antalya ve Mersin için turuncu uyarida bulunuldu. Kahramanmaras, Adiyaman

Gündem 30.01.2021 11:28:41 0
Meteoroloji

Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Artvin çevreleri hariç yurt genelinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, kiyi kesimler ile Güneydogu Anadolu’nun güneyinde yagmur ve saganak, yer yer gök gürültülü saganak, iç kesimlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde görülmesi, Kiyi Ege, Dogu Akdeniz kiyilari, Çanakkale, Gaziantep, Kilis ve Antalya’nin bati ve dogu ilçeleri ile Edirne'nin güneyinde kuvvetli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak, Ankara’nin kuzeyi (Çamlidere, Kizilcahamam, Güdül, Kahramankazan), Bolu’nun güneydogusu (Seben, Kibrisçik, Dörtdivan, Gerede, Yeniçaga ve Bolu il merkezi) ile Antalya'nin dogusunun iç kesimleri, Kahramanmaras ve Adiyaman çevrelerinde yogun kar yagisi seklinde olacagi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi bekleniyor. Dogu Karadeniz’in iç kesimleri ile Dogu Anadolu’nun güneydogusunda çig olusma tehlikesi bulunmaktadir.


Hava sicakliklarinin iç ve bati kesimlerde 1 ila 4 derece artmasi, ülkemizin dogusunda önemli bir degisiklik olmayacagi tahmin ediliyor. Rüzgarin güney ve güneybati (Lodos) yönlerden kuvvetli, Marmara'nin güney ve dogusu, Ege, Akdeniz, Iç Anadolu'nun güney ve batisi, Karadeniz ile Dogu Anadolu'nun kuzeyinde firtina(40-70 km/saat) ve yer yer kuvvetli firtina (70-100 km/saat) seklinde esmesi beklenmektedir.

KUVVETLI YAGIS UYARISI

Yagislarin; Izmir, Aydin, Çanakkale ile Edremit Körfezi çevresi (Ayvalik, Gömeç, Burhaniye, Ivrindi, Edremit, Havran), Manisa’nin batisi (Yunusemre, Sehzadeler, Saruhanli, Turgutlu, Soma, Akhisar) ve Edirne’nin güneyinde (Ipsala, Enez, Kesan) Antalya'nin batisi ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Antalya’nin dogusu (Manavgat, Akseki, Ibradi, Alanya, Gündogmus, Gazipasa) ve Mersin il genelinde çok kuvvetli (20-75 kg/metrekare) ve Gazipasa, Alanya, Gündogmus, Anamur, Bozyazi, Aydincik çevrelerinde yer yer asiri (100 kg/metrekare üstü) saganak ve gök gürültülü saganak yagis beklendiginden meydana gelebilecek sel, su baskini, yildirim, dolu, hortum riski ve yagis aninda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

YOGUN KAR YAGISI UYARISI

Kahramanmaras ve Adiyaman çevreleri ile Ankara’nin kuzeyi (Çamlidere, Kizilcahamam, Güdül, Kahramankazan), Bolu’nun güneydogusu (Seben, Kibrisçik, Dörtdivan, Gerede, Yeniçaga ve Bolu il merkezi) ile Antalya'nin dogusunun iç kesimlerinde yogun kar yagisi bekleniyor. Kuvvetli rüzgarla beraber tipi seklinde meydana gelecek kar yagisinin 10-25 cm yüksekliginde yeni örtü birakmasi beklendiginden meydana gelebilecek buzlanma ve don ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

KUVVETLI RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarin; Ege, Marmara’nin güney ve dogusu, Bati Akdeniz ve Iç Anadolu’nun güney ve batisi, Karadeniz ile Dogu Anadolu'nun kuzeyinde güney ve güneybati yönlerden firtina(40-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli firtina (75-88 km/saat), yüksek kesimlerde tam firtina (89-102 km/saat) olarak esmesi beklendiginden meydana gelebilecek çati uçmasi, soba ve baca gazi zehirlenmesi, agaç ve direk devrilmesi ile ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

ÇIG UYARISI

Yapilan son degerlendirmelere göre; Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'nun güneydogusunda yüksek kar örtüsünün bulundugu dik yamaçlarda çig olusma riski olmasindan meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

30 OCAK YURTTA HAVA DURUMU

EDIRNE °C, 9°C        Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerine kadar aralikli yagmur ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, Ipsala, Enez ve Kesan çevrelerinde kuvvetli olmasi bekleniyor.

ISTANBUL °C, 11°C     Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralikli yagmur ve saganak yagisli

KIRKLARELI °C, 9°C    Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralikli yagmur ve saganak yagisli

KOCAELI °C, 12°C       Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralikli yagmur ve saganak yagisli

A.KARAHISAR °C, 6°C  Çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralikli yagmur ve karla karisik yagmurlu, yüksekleri yer yer kar yagisli

DENIZLI °C, 13°C           Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralikli yagmurlu

IZMIR °C, 15°C             Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerine kadar kuvvetli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli

MANISA °C, 14°C        Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerine kadar kuvvetli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli

ADANA °C, 15°C        Çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, aksam saatlerinden itibaren kuvvetli olmasi bekleniyor.

ANTALYA °C, 15°C     Parçali ve çok bulutlu, bati ve dogu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, il geneli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli

HATAY °C, 13°C         Çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra saganak ve gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, aksam saatlerinden itibaren kuvvetli olmasi bekleniyor.

ISPARTA °C, 6°C       Çok bulutlu, aralikli yagmur ve karla karisik yagmurlu, yüksekleri kar yagisli

ANKARA °C, 5°C       Çok bulutlu, ögle saatlerinden sonra karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, kuzey ilçelerinde (Kizilcahamam, Çamlidere, Güdül, Kazan) yer yer yogun kar seklinde görülmesi beklenmektedir.

ESKISEHIR °C, 4°C     Çok bulutlu, aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli

KONYA °C, 8°C          Çok bulutlu, yagmur ve karla karisik yagmurlu

SIVAS °C, 5°C            Çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren kar yagisli

BOLU °C, 5°C             Çok bulutlu, karla karisik yagmur ve kar yagisli

DÜZCE °C, 10°C        Çok bulutlu ve aralikli yagmurlu

KASTAMONU °C, 6°C Çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli karla karisik yagmur ve kar yagisli

ZONGULDAK °C, 13°C Çok bulutlu, ögle saatlerinden itibaren aralikli yagmurlu

AMASYA °C, 12°C        Çok bulutlu, aksam ve gece saatlerinde yagmurlu

RIZE °C, 13°C                Çok bulutlu, gece saatlerinde yagmurlu

SAMSUN °C, 16°C       Çok bulutlu, aksam ve gece saatlerinde yagmurlu

TRABZON °C, 12°C      Çok bulutlu, gece saatlerinde yagmurlu

ERZURUM °C, 0°C       Çok bulutlu ve gece saatlerinde kar yagisli

HAKKÂRI °C, 0°C        Çok bulutlu ve sabah saatlerinde hafif kar yagisli

KARS °C, -2°C            Çok bulutlu ve sabah saatlerinde hafif kar yagisli

VAN °C, 2°C                Çok bulutlu ve sabah saatlerinde kar yagisli

DIYARBAKIR °C, 9°C   Çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren yagmur ve yer yer karla karisik yagmurlu

GAZIANTEP °C, 10°C    Çok bulutlu, zamanla kuvvetli olmak üzere saganak yagisli

SIIRT °C, 7°C                 Çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren yagmurlu yüksekleri karla karisik yagmur ve kar yagisli

SANLIURFA °C, 11°C       Çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren yagmurlu


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °