METEOROLOJI'DEN SEL UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlügü'nden yapilan son tahminlere göre Marmara, Ege, Bati Akdeniz, Iç Anadolu'nun kuzeybatisi, Bati ve Orta Karadeniz ile Adana, Mersin, Kirsehir ve Yozgat çevrelerinin yagmur ve saganak yer yer gök gürültülü saganak yagisli

Gündem 23.11.2021 11:35:13 0
METEOROLOJI

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve bati kesimlerinin parçali, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Bati Akdeniz, Iç Anadolu'nun kuzeybatisi, Bati ve Orta Karadeniz ile Adana, Mersin, Kirsehir ve Yozgat çevrelerinin yagmur ve saganak yer yer gök gürültülü saganak yagisli, diger yerlerin parçali az bulutlu geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; Marmara bölge geneli, Kiyi Ege ile Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mugla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-80 kg/m2) olmasi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve dogu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIGI: Bati ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diger yerlerde mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney zamanla kuzeybati kesimlerde kuzeydogu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette gece saatlerinde Marmara'nin kuzey ve batisinda yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLI YAGIS UYARISI: Yagislarin; Marmara bölge geneli, Kiyi Ege ile Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mugla çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-80 kg/m2) olmasi beklendiginden Meteoroloji Genel Müdürlügü sosyal medya hesabindan vatandaslari sel, su baskini, yildirim, yagis aninda kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yagisi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi yönünden uyardi. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °