Tarih: 17.01.2021 10:09

Meteoroloji'den son hava durumu tahmini

Facebook Twitter Linked-in

Istanbul'da kar yagisiyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Meteoroloji'nin yayimladigi bes günlük hava durumu tahmin raporuna göre Istanbul'da kar yagisi bugün ve yarin (18 Ocak Pazartesi) etkisini sürdürecegi bildirildi. Yer yer kuvvetini arttiracak olan yagislarla beraber sicakliklarin özellikle Kuzey, iç ve bati kesimlerde azalmaya devam edecegi bildirildi.

BUZLANMA VE DON OLAYINA TEPKI

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre; Dogu Anadolu'nun kuzeydogusu disinda ülkemiz genelinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Güney Ege kiyilari, Akdeniz kiyilari, Güneydogu Anadolu, Orta ve Dogu Karadeniz kiyilarinda yagmur ve saganak, Dogu Akdeniz kiyilarinda yer yer gök gürültülü saganak, yagis alan diger yerlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi beklenen yagislarin; Marmara'nin dogusu, Bati Karadeniz, Dogu Anadolu'nun güney ve batisi, Gümüshane, Tokat, Sivas, Kütahya, Çankiri, Tekirdag'in Çorlu ilçesi, Çanakkale'nin iç kesimleri, Kahramanmaras'in yüksekleri ve Toroslar mevkii ile Ankara ve Eskisehir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yogun kar, Dogu Akdeniz, Güneydogu Anadolu'nun batisi, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Batman, Siirt, Mardin ve Antalya'nin dogusunda kuvvetli yagmur ve saganak seklinde olacagi tahmin ediliyor. Bu gece ve yarin sabah saatlerinde kuzey, iç ve dogu kesimlerde buzlanma ve don olayi bekleniyor.

KUVVETLI YAGIS UYARISI

Yagislarin; Marmara'nin dogusu, Bati Karadeniz, Dogu Anadolu'nun güney ve batisi, Gümüshane, Tokat, Sivas, Kütahya, Çankiri, Tekirdag'in Çorlu ilçesi, Çanakkale'nin iç kesimleri, Kahramanmaras'in yüksekleri ve Toroslar mevkii ile Ankara ve Eskisehir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yogun kar, Dogu Akdeniz, Güneydogu Anadolu'nun batisi, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Batman, Siirt, Mardin ve Antalya'nin dogusunda kuvvetli yagmur ve saganak seklinde olmasi beklendiginden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulasimda aksamalar, su baskini vb) karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

RÜZGARA DIKKAT!

Rüzgarin; Marmara, Bati Karadeniz, Güney Ege Kiyilari, Dogu Karadeniz'in iç kesimleri, Dogu Akdeniz kiyilari ve Sinop çevrelerinde kuvvetli yer yer kisa süreli firtina (30-90 km/sa) seklinde esmesi beklendiginden olusabilecek olumsuzluklara (ulasimda aksamalar, vb) karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

ISTANBUL'DA KAR YAGSI KAÇ GÜN ETKILI OLACAK?

Istanbul’da dün ögle saatlerinde baslayan kar yagisi kentin yüksek kesimlerinde ve iç kesimlerinde etkisini gösterdi. Kar yagisi gece saatlerinde de etkisini arttirmayi sürdürdü. Uyarilar pes pese gelirken kar yagisinin bugün ve 18 Ocak Pazartesi (yarin) Istanbul'da etkili olmasi bekleniyor.

IZMIR'DE KAR YAGACAK MI? EGE BÖLGESI HAVA DURUMU RAPORU

Dün kar sürpriziyle karsilasan Izmir'de hava bugün çok bulutlu. Bu aksam bölge genelinin, gece saatleri ile yarin iç kesimlerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin bu gece ve yarin sabah saatlerinde Kütahya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yogun kar olmak üzere Güney Ege kiyilarinda yagmur ve saganak, diger yerlerde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor. Bu gece ve yarin sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayi görülecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin bu aksam ve gece saatlerinde Güney Ege kiyilarinda kuzey ve kuzeybati yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecegi tahmin ediliyor.

ANKARA'DA KAR KAÇ GÜN SÜRECEK? IÇ ANADOLU HAVA DURUMU RAPORU

Ankara'da kar yagisinin bugün ve yarin da etkili olmasi bekleniyor. Bölge genelinde de aralikli kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin bu gece ve yarin sabah saatlerinde Çankiri ile Ankara ve Eskisehir'in kuzey kesimlerinde, ögle saatlerinden sonra Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olmasi bekleniyor. Bu gece ve yarin sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayi görülecegi tahmin ediliyor.

ORTA VE DOGU KARADENIZ BÖLGESI'NDE HAVA DURUMU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin yarin ögle saatlerinden sonra Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, kiyi kesimlerinde yagmur ve saganak, Tokat ve Gümüshane çevrelerinde yogun olmak üzere iç kesimlerinde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor. Rüzgarin; bu gece ve yarin sabah saatlerinde bölgenin dogusunun iç kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kisa süreli firtina (50-90 km/sa) seklinde esecegi tahmin ediliyor.

DOGU ANADOLU'DA HAVA DURUMU

Çok bulutlu, kuzeydogusu disinda bölge genelinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Erzincan, Tunceli, Bingöl, Mus, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Sirnak'in dogusunun yükseklerinde, Erzurum'un batisi ve Van'in güneyinde yogun kar (20 cm ve üzeri) seklinde olacagi tahmin edildiginden meydana gelmesi muhtemel ulasimda aksamalar, tipi seklinde kar yagisi, buzlanma ve don olayi ile yüksek kesimlerde çig tehlikesine karsi dikkatli ve tedbirli olunmalidir.

GÜNEYDOGU ANADOLU HAVA DURUMU RAPORU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Bu gece ve yarin sabah saatlerinde buzlanma ve don olayi görülecegi tahmin ediliyor.(mynet)





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —