METEOROLOJI'DEN TOZ TASINIMI UYARISI

Çöl tozu Türkiye'ye giris yapiyor. Meteoroloji uzmanlari, Türkiye'nin persembe gününden itibaren Kuzey Afrika'dan gelecek çöl tozunun etkisi altina girecegini açikladi

Çevre 31.03.2022 11:21:01 0
METEOROLOJI

Çöl tozu için uyarilar pes pese geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlügü'nden yapilan  son degerlendirmelere göre 31 Mart 2022 Persembe ve Cuma günleri Marmara, Ege, Iç Anadolu'nun batisi ve Bati Karadeniz'de Kuzey Afrika kaynakli toz tasinimi bekleniyor.  31 Mart 2022 Persembe günü Güneydogu Anadolu'nun güneyinde hafif kuvvette, Suriye sinirina yakin kesimlerde orta kuvvette yüzey toz tasinimi beklenmektedir.

Meteoroloji’nin toz tasinimi için sari kodlu uyarida bulundu. Sari kodlu uyari yapilan iller söyle: Agri, Artvin, Aydin, Balikesir, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, Edirne, Elazig, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüshane, Izmir, Kars, Kirklareli, Malatya, Mugla, Mus, Rize, Siirt, Tekirdag, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Ardahan, Igdir.

 Ayrica Meteoroloji Genel Müdürlügü toz tasinimi sebebiyle meydana gelebilecek  görüs mesafesinde azalma, hava kalitesinde düsme, yagis ihtimali olan yerlerde ise çamur seklinde yagis gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi, yönünde vatandaslari uyardi.

 Meteoroloji uzmanlari saglik sorunu olan özellikle kronik hastaligi, astim, KOAH gibi nefes darligiyla iliskili rahatsizligi olan vatandaslarin ve yaslilarin risk altinda oldugu çöl tozu tasinimi yasanacak günlerde sokaga çikmamalarini, sokaga çikma durumlarinda ise maske kullanilmasi öneriyorlar.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °