Tarih: 24.09.2021 10:27

METEOROLOJIDEN UYARI

Facebook Twitter Linked-in

 Dogu Karadeniz ve Dogu Anadolu Bölgesi'nin bazi kesimlerinde bugün kuvvetli yagis tahmin edilirken, Ege ve Akdeniz'de kuvvetli rüzgar öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre, bugün Türkiye'nin kuzey ve dogu kesimlerinde hava parçali ve yer yer çok bulutlu olacak.

Marmara'nin dogusu, Bati Karadeniz'in kiyi kesimleri, Dogu Anadolu, Güneydogu Anadolu'nun kuzey ve dogusunda yagis beklenirken diger yerlerde havanin az bulutlu ve açik geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, genellikle saganak ve gök gürültülü saganak, Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karisik yagmur ve yer yer kar seklinde olmasi bekleniyor.

Dogu Karadeniz’in kiyi kesimleri, Mus, Agri ve Bitlis çevreleri ile Erzurum’un güney, Van’in kuzey ve batisinda yagislarin yerel olarak kuvvetli görülmesi bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskini, yildirim, ulasimda aksamalar, yagis aninda kuvvetli rüzgar, iç kesimlerde yerel dolu yagisi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi önem tasiyor. Hava sicakliklarinin yurt genelinde mevsim normallerinin altinda seyretmeye devam etmesi öngörülüyor.


Rüzgarin, Güney Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ile Iç Anadolu’nun güneyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat), Dogu Anadolu'nun güneydogusu ile Güneydogu Anadolu’nun dogusunda güney ve güneybati yönlerden kuvvetli ve yer yer firtina seklinde (50-80 kilometre/saat) esecegi tahmin edildiginden, agaç ve direk devrilmesi, çati uçmasi ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekiyor.

Pazar  gününe kadar zirai don bekleniyor

Tarimsal faaliyetlerin devam ettigi Marmara'nin dogusu, Iç Ege, Akdeniz iç kesimleri, Iç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'da bugünden itibaren 26 Eylül Pazar sabah saatlerine kadar hafif zirai don bekleniyor. Basta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari önem tasiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —