METEOROLOJI'DEN UYARI: SICAKLIKLAR 15 DERECE DÜSECEK

Meteoroloji Genel Müdürlügü, Balkanlar üzerinden gelen soguk havayla birlikte kuzeybati kesimlerden baslayarak hava sicakliklarinin 10-15 derece azalacagini duyurdu.

Gündem 11.04.2022 10:33:02 0
METEOROLOJI

Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan son degerlendirmelere göre, ülke genelinin parçali, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Iç Anadolu, Karadeniz, Dogu Anadolu'nun batisi ile Erzurum, Mus, Kilis, Gaziantep, Adiyaman ve Diyarbakir çevrelerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Marmara'nin güney ve dogusu, Bati Karadeniz'in batisi, Orta Karadeniz, Kastamonu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüshane, Bayburt, Sivas, Erzincan, Isparta, Antalya'nin dogu kesimleri, Osmaniye ile Hatay ve Kahramanmaras'in batisinda yerel olarak kuvvetli olacagi tahmin edilen yagislarin, genellikle yagmur ve saganak, yer yer gök gürültülü saganak, aksam saatlerinden sonra Marmara'nin güneydogusu, Iç Ege, Iç Anadolu'nun kuzeydogusu ile Dogu Anadolu'nun kuzeyinde karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasi bekleniyor. 

Öte yandan, Balkanlar üzerinden giris yapmasi beklenen soguk hava dalgasinin, tüm yurdu etkisi altina alacagini duyuruldu. Meteoroloji Genel Müdürlügü'nün açiklamasinda, su ifadelere yer verildi: “11 Nisan 2022 Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soguk havayla birlikte kuzeybati kesimlerden baslayarak hava sicakliklarinin hissedilir derecede (10-15 derece) azalmasi bekleniyor."

Meteoroloji Genel Müdürlügü'nün resmi internet sitesinden yayinlanan uyarilar ise söyle:

KUVVETLI YAGIS UYARISI: Yagislarin Marmara'nin güney ve dogusu, Bati Karadeniz'in batisi, Orta Karadeniz, Kastamonu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüshane, Bayburt, Sivas, Erzincan, Isparta, Antalya'nin dogu kesimleri, Osmaniye ile Hatay ve Kahramanmaras'in batisinda yerel olarak kuvvetli olmasi beklendiginden sel, su baskini, ulasimda aksamalar gibi yasanabilecek olumsuzluklara karsi tedbirli ve dikkatli olunmasi gerekmektedir.

KUVVETLI RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârin Marmara, Güney Ege kiyilari, Iç Anadolu'nun güney ve dogusu, Orta Akdeniz, Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sinop-Samsun arasinda yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi (ulasimda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.

ÇIG TEHLIKESI UYARISI: Dogu Karadeniz'in iç kesimleri ile Dogu Anadolu'da kar örtüsü bulunan egimli ve dik yamaçlarda çig riski olmasindan dolayi yasanabilecek olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °