METEROLOJI'DEN SAGANAK YAGIS UYARISI

METEROLOJI

Türkiye'yi etkisi altina yagis bugün de etkisini sürdürecek. Meteoroloji Genel Müdürlügü basta Hatay için turuncu ve 41 il için ise sari uyari verdi.


Meteoroloji Genel Müdürlügünden yapilan son tahminlere göre, bugünden itibaren ülkenin büyük bölümünde siddetli yagis ve gök gürültülü saganak bekleniyor. Yagislarin; Iç Ege, Bati Akdeniz'in iç kesimleri, Dogu Akdeniz, Iç Anadolu ve Orta ve Dogu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmasi tahmin ediliyor.

ANI SEL VE SU BASKINLARINA DIKKAT

Yapilan açiklamada vatandaslara ani sel, su baskini, yildirim, yerel dolu yagisi ve yagis aninda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi uyarisinda bulunuldu.



HATAY'A TURUNCU, 41 ILE ISE SARI KODLU UYARI

Öte yandan Hatay'ya turuncu, 41 ile ise sari kodlu uyari verildi. Sari uyari verilen iller arasinda Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalyai Aydin, Burdur, Çankiri, Çorum, Denizli, Eskisehir, Giresun, Gümüshane, Hakkari, Isparta, Mersin, izmir, Kayseri, Kirsehir, Konya, Kütahya, Manisa, Kahramanmaras, Mugla, Nevsehir, Nigde, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Usak, Van, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kirikkale, Sirnak ve Osmaniye bulunuyor.