METEROLOJİ'DEN İZMİR'E SEL UYARISI

Meteoroloji İzmir, Balıkesir, Manisa ve Aydın için turuncu alarmı verdi.Meteoroloji İzmir ve çevre iller için sel, su baskını, hortum, dolu uyarısı verdi.

Gündem 10.11.2023 16:50:00 0
METEROLOJİ

Meteoroloji'den Ege bölgesine sağanak yağmur uyarısı geldi. Bölge için turuncu uyarı veren Meteoroloji'den şu açıklama yapıldı:

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzeyinde, 11.11.2023 Cumartesi günü İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın'da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

İZMİR İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın İzmir il genelinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Ayrıca ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere karşı vatandaşların dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

 

 


Anahtar Kelimeler: METEROLOJİ' İZMİR' UYARISI
Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °