MICHELİN'İN EGE YILDIZLARI

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemi olan Mıchelin Rehberi 2024'e İzmir'den 3, Bodrum'dan 2 restoran Mıchelin yıldızı alırken, İzmir'den 6, Bodrum'dan 2 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.

10.11.2023 13:34:00 0
MICHELİN

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi 2024 İstanbul-İzmir-Bodrum seçkisi, Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'da katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Ersoy, İstanbul'un ardından kendine özgü mutfağı ve işletmeleri ile İzmir ve Bodrum'un Michelin Rehberi'nde yer almasının önemine vurgu yaptı.

Türkiye'nin gastronomi turizminde yer almaya başladığını belirten Ersoy;"Bu akşamki buluşmamızın önemli noktası da Ege ve Akdeniz mutfaklarının en önemli gastronomi destinasyonları olan İzmir ve Bodrum'da artık Michelin Rehberi'nde yer alması. Bu nişane ile İzmir ve dünyanın lüks turizmde lider destinasyonlarından Bodrum'un birer gastro şehri olarak öne çıkmasından dolayı son derece mutluyuz. İzmir ve Bodrum'u ziyaret edecek olan misafirleri gastronominin yanı sıra Ege ve Akdeniz'in turkuaz suları,zengin tarihi mirası,yüksek tesis kalitesi gibi eşsiz deneyimlerde bekliyor olacak. Yeme içme mekanlarına olağanüstü bir titizlikle global içerikte değerlendiren Michelin guide'nin ülkemizin yeme içme sektörüne gösterdiği bu ilgi, Türkiye'nin gastronomi turizminde de ön sıralarda yerini sağlamlatırmaya başladığının en güzel göstergesi.

Gastronomi turizmi  hiç şüphesiz ki her kesimden turisti çekerek turizm gelirlerini önemli ölçüde artırıyor. Bu sene Michelin Rehberi'ne katılan restoranlarımızı ve gastronomi dünyamızın kıymetli temsilcilerini de tek tek kutluyorum." diye konuştu.

 

İzmir'de Mıchelin Yıldızı alan üç restoran ise şöyle;

Şef Osman Sezener yönetimindeki OD Urla, derin ve özgün mutfak anlayışıyla öne çıkıyor. Üzüm bağları ve zeytinliklerle çevrili, bir aile işletmesi olan OD Urla mutfağında , yarısı doğrudan tesiste üretilen, geri kalanı ise restorana yakın üreticiler ve zanaatkarlardan temin edilen en iyi yerel malzemeleri kullanıyor. Restoranın odun şöminesinde hazırlananlar başta olmak üzere tüm yemekler sade, doğal, bazen rustik ama her zaman mükemmel tabaklar olarak servis ediliyor.

Teruar Urla'da şef Osman Serdaroğlu ve ekibi, yerel ürünlerin zenginliğini öne çıkaran, İtalyan ve Akdeniz esintili tabaklar hazırlıyor. Kuzu saltimbocca'dan kızarmış kabaklara, taze keçi peynirinden kurutulmuş yoğurda kadar yemekler şaşırtıcı derecede zengin ve minimalist. Şarap listesi de aynı derecede etkileyici ve Türkiye'nin farklı bölgelerine saygı duruşunda bulunuyor.


Ozan ve Seral Kumbasar Vino Locale'de  yarattıkları mekan ile misafirlerine,  Ege bölgesinin  harika tatlarını keşfetmesini hedefliyorlar. Ozan Kumbasar mutfağında bölgenin en iyi malzemelerini kullanıyor ve bu malzemeleri restorana yakın yerel üreticilerden temin etmeye özen gösteriyor. Mümkün olduğu kadar mevsimsel olan menü altı haftada bir değişerek konuklarını ilham verici ve sofistike mutfakların tadına davet ediyor.

Michelin Rehberi'nde açıklanan yeni restoranlar ile beraber Türkiye'de  toplamda 111 restoran yer almaya başladı.


Anahtar Kelimeler: MICHELİN' YILDIZLARI
Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °