Millî Savunma Bakani Hulusi Akar'dan Yunanistan'a Diyalog Çagrisi

Gürcistan- Türkiye -Azerbaycan Savunma Bakanlari Toplantisi için Gürcistan'da bulunan Milli Savunma Bakani Hulusi Akar görüsme sonrasi düzenlenen ortak basin toplantisinda gazetecilerin sorularini cevapladi.

Gündem 5.10.2021 18:03:27 0
Millî Savunma Bakani Hulusi Akar

Millî Savunma Bakani Hulusi Akar, Gürcistan Savunma Bakani Juansher Burchuladze ve Azerbaycan Savunma Bakani Orgeneral Zakir Hasanov ile katildigi Gürcistan-Türkiye-Azerbaycan Savunma Bakanlari Toplantisi’nin ardindan gazetecilerin sorularini yanitladi.


Bir gazetecinin “Nautical Geo arastirma gemisinin Türkiye’nin kita sahanligini ihlal etme tesebbüsüne” iliskin sorusu üzerine, Bakan Akar, “Maalesef komsumuz Yunanistan, Girit’in dogusu, Kibris’in güney batisinda israrli bir sekilde ihlal girisimlerinde bulundu. Ilgili unsurlarimiz tarafindan tedbirler alinarak gerekli girisimler gerçeklestirildi.” diye konustu.

“Tüm ikazlarimiza ragmen komsumuz Yunanistan maalesef taciz ve ihlallerini israrla sürdürüyor.” ifadesini kullanan Bakan Akar, sunlari söyledi:

“Biz sorunlarin uluslararasi hukuka uygun olarak barisçil yöntemlerle, iyi komsuluk iliskileri çerçevesinde ve diyalogla çözülebilecegine inaniyoruz. Daha önceki muhataplarimizla oldugu gibi simdiki muhataplarimizla da diyalog kanallarinin açik olmasi en samimi temennimiz. Biz her sekilde diyalogdan yanayiz. Ancak ülkemizin ve KKTC’nin hakkini hukukunu çignetmeyecegimizin, hiçbir oldu bittiye de izin vermeyecegimizin de bilinmesini isterim.”


DIYALOGUN GELISTIRILMESI IÇIN FIRSAT

Türkiye ve Yunanistan arasindaki Istisari, Güven ve Güven Artirici görüsmelerle NATO Karargâhindaki Ayristirma Usulleri toplantilarini diyalogun gelistirilmesi için birer firsat, uygun birer ortam olarak nitelendiren Bakan Akar, “Sorunlarin çözümü için bunlarin devamindan yanayiz.” dedi.

Yunanistan’in son dönemde giristigi “silahlanma yarisina” yönelik soru üzerine de Bakan Akar, “Komsumuz Yunanistan’in bazi ülkelerin tesvik, tahriklerine kapilarak çesitli tesebbüslerde bulunmasinin kendilerine yarar saglamayacaginin görülmesi gerekir.” diye konustu.

Bakan Akar, açiklamasinin sonunda “Türkiye, hiçbir zaman ve hiç kimse için tehdit olmadigi gibi aksine daima güvenilir, güçlü ve etkin bir müttefik olmustur.” ifadesini de kullandi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °