Tarih: 28.12.2021 13:35

MILLET ITTIFAKI BELEDIYELERINDEN IBB'YE TAM DESTEK

Facebook Twitter Linked-in

 CHP’li 10 büyüksehir belediye baskani, “27 Aralik Atatürk’ün Ankara’ya gelisinin 102. yil dönümü”nde Baskent Ankara’da bir araya geldi. CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun da konusma yaptigi etkinlik programlarinda bulusan baskanlar, 3 gün boyunca ortak akil masalarinda beyin firtinasi gerçeklestirdi. Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani   Muhittin Böcek, Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Osman Gürün, Mersin Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak ve Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfi Savas’in katildigi programda, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’i kentinde agirlayan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer mazeretli olarak yer alamadi.

2,5 yillik görev süreleri boyunca halktan ‘takdir’, iktidardan ise ‘kirli siyaset’ gördüklerini vurgulan baskanlar, “Milletimizin bilmesini isteriz ki; Istanbul Büyüksehir Belediyemize yapilan haksizligin, tüm belediyelerimize yapildigini düsünüyor ve bu haksizligi reddediyoruz. Bir belediyemiz için uygulanmasi düsünülen hukuksuzluk, karsisinda, tüm belediyelerimizi ve milletimizi bulacaktir” ifadelerini kullandi.


Baskanlar 3 günlük etkinligin ardindan asagidaki ortak açiklamayi yapti: 

“Büyüksehir Belediye Baskanlari olarak düzenli araliklarla gerçeklestirdigimiz toplantilarimiz için bu ay, 27 Aralik Atatürk’ün Ankara’ya gelisinin 102. yil dönümünde Baskent Ankara’da bir araya geldik. Ankara bulusmasinda; kentlerimizin tarimi destekleme, kirsal kalkinma projeleri, iklim degisikligiyle mücadele ve yeni nesil sosyal belediyecilik çalismalari hakkinda is birligi ve görüs alisverisinde bulunulmustur. 2022 yili için ise Büyüksehir Belediyeleri’nin kentlerdeki turizm gelirlerinin artirilmasi konusunda yaptigi çalismalar ve bu çalismalarin sonuçlari ele alinmistir. 

“HÜKÜMET, BELEDIYELERIN KUR KAYNAKLI ZARARLARINI KARSILAYACAK ÇALISMA YAPMALI”

Kurumlarimiz 2,5 yilda önemli basarilara imza atmis; ulasim projeleri, kirsal kalkinma, ögrenciler ile kadinlara yönelik çalismalar ve teknoloji uygulamalarinin yani sira proaktif sosyal belediyecilik uygulamalariyla kent sakinlerinin yaninda olmustur. Ucuz su, ulasim, ekmek ve sosyal yardimlar gibi konularda mevcut ekonomik kosullara ragmen önemli çalismalara imza atilmistir. Özellikle pandemi döneminde, yanginlarda ve dogal afetlerde Büyüksehir Belediyelerimiz inisiyatif almis ve bu olumsuz gelismelerin karsisinda vatandaslarimiza devletin varligini ve yaninda oldugunu yakindan hissettirmistir. Vatandaslarimizdan büyük destek gören hizmetlerimiz özellikle bu yilin son aylarinda zirveye çikan ekonomik zorluklara ragmen ara vermeden sürdürülmüstür. Kurdaki ani ve büyük degisimler ile ekonomik kosullar nedeniyle önümüzdeki yil için mali yüklerimiz simdiden artmistir. Vatandaslarimizin yasamini etkileyen bu zorlu mali kosullar kurumlarimizi da etkilemektedir. Bu duruma hükümet yetkilileri derhal müdahale etmeli ve belediyelerin de kur kaynakli zararlarini karsilayacak çalismalar yapilmalidir. 

“GELIRIN FAZLASINI ‘MILLET ITTIFAKI’ SAGLARKEN, KAYNAKLAR ‘CUMHUR ITTIFAKI’NA AKTARILIYOR”

Bizler, örnek belediyecilik uygulamalarimizi sürdürürken, hükümet tarafindan dile getirilen ‘Bütün belediyelere esit mesafedeyiz’ söylemlerinin gerçegi yansitmadigi ortadadir. Türkiye Belediyeler Birligi’nin gelirinin yaridan fazlasini, ‘Millet Ittifaki’ Belediyeleri saglarken, kaynaklarinin büyük kismini ‘Cumhur Ittifaki’ belediyelerine ve diger kamu kurumlarina aktarmasi adaletsiz bir vakiadir. Birçok belediyemiz, kamu bankalarindan ve Iller Bankasi'ndan kredi alabilmek bir yana, teminat mektubu dahi alamamaktadir.   Gelir kalemlerinin büyük bir kismini Belediyelerimizin olusturmasina ragmen, bütçesi valilikler tarafindan yönetilen ‘Kalkinma Ajanslari’nin gider kalemlerinden kurumlarimiz etkin olarak faydalanamamaktadir. Birçok kredi onayi ise uzun süredir Cumhurbaskanligi makaminin onayini beklemektedir. ‘Esit mesafe’ degil, sadece ‘mesafe’ ile sürecin yürütüldügü ve mesafenin, Millet Ittifaki belediyeleri olmamiz sebebiyle gittikçe açildigi yadsinamaz bir gerçektir. 

“MILLETTEN TAKDIR GÖREN ÇALISMALARIMIZ BIR KESIME RAHATSIZLIK VERIYOR”

2,5 yil boyunca, belediyelerimizin yaptigi ve büyük takdir gören çalismalarin bir kesime rahatsizlik verdigini görmekteyiz. Bu durumu anlayisla da karsiliyoruz. Kabul etmedigimiz durum ise, hukukun disina çikilarak baski ortaminin olusturulmasi, haksiz ve mesnetsiz ithamlarla kurumlarimizin zan altinda birakilmasi ve birer devlet kurumu olan belediyelerimiz üzerinden, sürekli olarak kirli siyaset üretilme çabasidir. Gelinen noktada; vatandaslarimizi ayirt etmeden hizmet eden belediyelerimize ayrimcilik yapildigi, millet iradesi ile seçilen bizlere, devlet olanaklariyla zorluk çikarildigi, demokrasi ve hukuk kurallariyla islemesi gereken bir düzenden, baski ve engel düzenine geçis yapildigi açiktir. 

“HER ZORLUKTA DAHA DA GÜÇLENECEGIZ”

Milletimizin bilmesini isteriz ki; Istanbul Büyüksehir Belediyemize yapilan haksizligin, tüm belediyelerimize yapildigini düsünüyor ve bu haksizligi reddediyoruz. Bir belediyemiz için uygulanmasi düsünülen hukuksuzluk, karsisinda, tüm belediyelerimizi ve milletimizi bulacaktir. Millet Ittifaki Belediye Baskanlari olarak, bundan sonraki süreçte de haksizliga, hukuksuzluga, baskilara ve ithamlara karsi tek yürek olacagimizin bir kez daha altini çiziyoruz. Bu güçlü irade, baskilardan birakin yilmayi, aksine her zorlukta daha da güçlenecek ve vatandaslarimiza daha çok hizmet etme azmimizi perçinleyecektir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —