MILLETVEKILI SINDIR, "ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLIGI SANSA BIRAKILAMAZ!”

CHP Izmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sindir, devlet okullarinda en az bir güvenlik görevlisinin kalici bir sekilde istihdam edilmesi için TBMM Baskanligi'na kanun teklifi verdi.

Siyaset 17.12.2021 14:35:33 0
MILLETVEKILI SINDIR, "ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLIGI SANSA BIRAKILAMAZ!”


CHP Izmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sindir, devlet okullarinda en az bir güvenlik görevlisinin kalici bir sekilde istihdam edilmesi için TBMM Baskanligi’na kanun teklifi verdi.

Kanun teklifinde ailelerin son dönemlerde artan suç oranlari sebebiyle kaygi tasidiklarini ifade eden Sindir, Milli Egitim Bakanligi'na bagli tüm egitim kurumlarinda en az bir güvenlik görevlisinin kalici bir sekilde istihdam edilmesinin; okullarin dis tehditlere karsi korunmasini, çocuklarin daha güvenli bir ortamda egitim yapmasini, egitimcilere uygulanan siddet ve saldirilara karsi kalici bir önlem alinmasini ve isten çikarilan okul güvenlik görevlilerinin yeniden istihdam alani yaratilmasini saglayacagini söyledi.

“TÜM EGITIM KURUMLARINA GÜVENLIK GÖREVLISI ATAMASI YAPILMALI”

Özel okullarda güvenlik görevlisi oldugunu fakat devlet okullarinin çogunda ise güvenlik görevlisi bulunmadigina dikkat çeken Sindir, “Milli Egitim Bakanligi 2020-2021 verilerine göre ülkemizdeki toplam okul sayisi 67 bin 125’dir. Bu sayinin 53 bin 620’si devlet okulu iken, 13 bin 505’i de özel okul. Bu okullarda okuyan ögrenci sayimiz; resmi okullarda 15 milyon 194 bin, özel okullarda 1 milyon 310 bin kisi. Özel okullarda güvenlik görevlisi varken devlet okullarinin çogunda güvenlik görevlisi bulunmamakta. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin aileleri, okullarin güvenligiyle ilgili kaygi tasimaktalar. Özellikle son dönemlerde artan suç oranlari sebebiyle ailelerimizin çocuklarinin egitim gördükleri kurumda güvende olduklarini bilmek istiyor. Okullarda güvenligin tesisi her ne kadar okul yönetimlerinin sorumlulugu ve yetki alaninda da olsa artan suç orani ve suç çesitleri karsisinda okul yönetimlerinin de yetersiz kaldigi durumlarin ortaya çiktigi göz ardi edilmemeli. Okullarda güvenlik görevlilerinin istihdam edilmesi bu nedenlerden dolayi bir zorunluluk haline dönüsmüstür. Çocuklarimizin güvenlikleri konusundaki endiseleri ortadan kaldirmak için ivedi bir sekilde Milli Egitim Bakanligi'na bagli tüm egitim kurumlarina en az bir güvenlik görevlisi atamasi yapilmali” dedi.

“OKULLAR BASIBOS BIRAKILAMAZ”

Kanun teklifinde okullarda güvenligin saglanmasinin önemini vurgulayan Sindir, “Her ne kadar Içisleri Bakanligi tarafindan belli yerlerde okul kolluk görevlisi görevlendirilmis olsa da maalesef yetersiz kalmaktadir. Çünkü her giris çikista, okul önlerinde bir ekip göndermek güvenlik güçlerini zorlayacagi gibi sürekli bir güvenligin olmamasi gün içerisinde egitim kurumlarinin güvenliginin sansa birakilmasi anlamina gelmektedir. Okullarda en az bir güvenlik görevlisinin istihdam edilmesiyle dis tehditlere karsi kalici bir önlem alinmis olacak, bu caydirici bir etki de yaratacak, egitimcilere uygulanan siddet ve saldirilara karsi kalici bir önlem alinmis olacak. Bu gerekçelerin yaninda okula giris çikislarda velilerin de denetimden geçirilmesi ile giris çikis kayitlarinin tutulmasi, ögrencilerin servislere güvenli bir sekilde binmesinin saglanmasi, okul yol durumuna bagli trafigin kontrol edilmesi, siddetin engellenmesi, okul etrafinda görülen süpheli kisilerin en yakin kolluk makamina bildirilmesi de okullara atanacak güvenlik görevlisi ile mümkün olacaktir. Son yillarin en hassas konusu olan çocuklarimizi madde bagimliligina alistiracak kisilerden koruma ve okul etrafinda bu tarz durumlara anlik müdahalenin yapilmasi da sürekli bir güvenlikle saglanacaktir. Çocuklarimizin güvenligi sansa birakilamaz. Kanun teklifinin yasalasmasiyla birlikte isten çikarilan okul güvenlik görevlileri de yeniden islerine kavusacak ve genis bir istihdam alani yaratilmis olacak. Okullar basibos birakilamaz. Çocuklar en kiymetli varliklarimiz. Görüsülmekte olan 2022 bütçesinin ardindan bu teklifin ivedilikle kabul edilmesini tüm çocuklarimiz adina istiyorum” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °