MILLI EGITIM BAKANI SELÇUK, YÜZYÜZE EGITIM VE SINAVLARLA ILGILI BILGI VERDI

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, okullarin açilmasi ya da sinavlarin yapilmasi konusuyla ilgili, "Çok yüksek riskli olan bir sehirde ilin hifzissihha kurulu, sayin valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verebilir." dedi.

Gündem 25.02.2021 16:04:38 0
MILLI EGITIM BAKANI SELÇUK, YÜZYÜZE EGITIM VE SINAVLARLA ILGILI BILGI VERDI

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, çesitli programlara katilmak üzere geldigi Edirne'de A Haber canli yayinina katildi. Selçuk, burada yaptigi açiklamada, ilkokul ve ortaokulda henüz sinavlari yapmadiklarini animsatarak "Çünkü gerek bilim insanlariyla yaptigimiz toplantilardaki egitim bilimciler, büyük bir grubumuz var danistigimiz. Onlarla, uzmanlarla, il müdürlerimizle, okul müdürlerimizle konusuyoruz. Zaten agustostan beri okula devam ediyor 1 milyon civarinda ögrencimiz. Yani destekleme yetistirme kursuna, hazirlik için geliyorlar okullarimiza." diye konustu.

Lise ögrencilerine karne verebilmeleri için not da vermeleri gerektigini anlatan Selçuk, bu çerçevede mart ayi sonuna kadar illerin risk degerlendirmesine bakilacagini ifade etti. Bakan Selçuk, sunlari söyledi:

"Yani diyelim ki yüksek riskli illerimiz var. Biliyorsunuz yerinde karar diye bir seyden söz ediyoruz. Cumhurbaskanimizin liderliginde yapilan toplantida yerinde karar konusunda tüm bakanliklara verilen görevler var. Çok yüksek riskli olan bir sehirde ilin hifzissihha kurulu, sayin valilerin gözetiminde o ille ilgili özel kararlar verebilir. Yani 'Burada çok yüksek risk var, biz bu hafta sinav yapmayalim, bu hafta okulu açmayalim, açalim.' diyebilir. Genel prensipler konusunda standartlarimiz var. Ama illerin vaka sayisi anlamindaki durumu iller tarafindan hifzissihha kurulu tarafindan yönetilecek. Ve bu kurul 'Filanca ilde hiç vaka yok ya da çok az, biz okullarimizi açiyoruz su kademelerde.' diye karar verebilir. Ama baska bir il de diyebilir ki 'Bizim ilimizde çok yüksek risk var bu hafta açmiyoruz iki hafta açmiyoruz.' ve bu süreçte de biz okullarin açilma durumuna göre onlarin sinavlarini erteleyecegiz."(dha)



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °