MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELÇUK SINAVA HAZIRLANAN ÖGRENCILER IÇIN AÇIKLAMA YAPTI

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELÇUK SINAVA HAZIRLANAN ÖGRENCILER IÇIN AÇIKLAMA YAPTI

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, resmi Twitter hesabi üzerinden son dakika açiklamasinda bulundu. Bakan Ziya Selçuk, LGS Mart ayi örnek sorularinin erisime açildigini bildirirken "LGS'ye hazirlanan ögrencilerimizin çalismalarini kolaylastirip daha rah

BAKAN SELÇUK'TAN SINAVA HAZIRLANAN ÖGRENCILERE MÜJDE!

"LGS'ye hazirlanan ögrencilerimizin çalismalarini kolaylastirip daha rahat bir hazirlik süreci geçirmeleri için onlari örnek sorularla desteklemeye devam ediyoruz."

Sinavla Ögrenci Alacak Ortaögretim Kurumlarina Iliskin Merkezî Sinav'a yönelik olarak 2018-2019 egitim ve ögretim yilindan beri her ay örnek sorular yayimlanmaya devam ediyor.

Bu yilki ilk örnek soru paketi 2 Aralik 2020, ikinci örnek soru paketi ise 6 Ocak, üçüncü soru paketi ise 4 Subat 2021 itibariyla 8. sinif ögrencilerinin istifadesine sunuldu.

Mart ayi örnek sorularinda, daha önceki yayinlarda oldugu gibi Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarindan onar, T.C. inkilap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile Ingilizce alanlarindan beser soru olmak üzere toplam 45 soru yer aliyor.

Mart ayi örnek sorulari ile beraber bugüne kadar 8. sinif ögrencilerine sunulan örnek soru sayisi 1.015'e ulasti.

Örnek sorular, 6 Haziran 2021'de gerçeklestirilecek Sinavla Ögrenci Alacak Ortaögretim Kurumlarina Iliskin Merkezî Sinav'a yönelik olarak ögrencilere destek saglamak amaciyla her ay yayimlanmaya devam edecek.

Ünitelerin islenis zamanina göre yil boyunca yayimlanacak olan örnek sorulara http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erisilebiliyor.