MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELÇUK'DAN SON DAKIKA AÇIKLAMASI!

MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELÇUK'DAN SON DAKIKA AÇIKLAMASI!

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
MILLI EGITIM BAKANI ZIYA SELÇUK

Izmir'de yasanan depremin ardindan Izmir Il genelinde egitime bir hafta süreyle ara verilmisti. Tatil edilen okullarla ilgili Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk yeni bir açiklama daha yapti. Sosyal medya hesabi Twitter'dan degerlendirmelerde bulunan Selçuk,  uzaktan egitimin Izmir'de bir hafta daha sürdürülecegini aktardi.

 

 Diger yandan, Izmir Il Milli Egitim Müdürü Ömer Yahsi, okul binalarindaki hafif hasarlarin ayrintili analizinin yapildigini, en küçük riskte dahi tedbir almadan okul binasini açmayacaklarini söylemisti.

Ömer Yahsi, çocuklarin güvende olmasinin en büyük öncelikleri oldugunu belirtti.

"Bu emanetin sorumlulugunu her zerresinde hisseden egitimciler olarak gereken her türlü tedbiri hiç vakit geçirmeden aliyoruz. Ilk andan itibaren okullardaki hasar tespit çalismalarinin devam ediyor. Okullarimizda hiçbir sorun yasamadik. Çok sükür ki kimsenin burnu dahi kanamadi. Binalardaki hafif hasarlarin ayrintili analizi yapiliyor. Akabinde gerekli onarim çalismalarini baslatiyoruz. Bu süreçte çocuklarin, ögretmenlerin ve velilerin psiko sosyal destege ihtiyaci var. Ekiplerimiz, sahada aktif bir rol üstleniyor. Sarsinti sonrasi çocuklarda olusabilecek problemlerin iyilestirilmesi için uzmanlarimiz var gücüyle çalisiyor.” Dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °