Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk'tan uzaktan egitim ve ögretmenlerle ilgili asi açiklamasi

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk

"Asi takvimine bagli olarak yaslilar, hekimlerimiz, saglik çalisanlarimizdan sonraki ekipte ögretmenlerin de yer almasi noktasinda ilkesel olarak müzakerelerimiz var." dedi.

Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Anadolu Ajansi (AA) Editör Masasi'nda sorulari yanitladi. Selçuk, "Yüz yüze karne vererek hareketliligi artirmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu" dedi.

Selçuk, yüz yüze egitim ve sinavlarla ilgili sorulari da yanitladi.

Selçuk'un açiklamalari:

Bir karar aldiniz neden degistiriyorsunuz deniliyor. Toplum her seyin cevabini bir yillik istiyor ama bizim öyle bir cevabimiz yok. Diyelim ki bugün bir kararla ilgili sosyal medyada bir talep var ama 3 gün sonra Bilim Kurulu toplanacak, o verileri almam lazim. Bütün bunlar tamama ermeden bir karar veremiyoruz.

DIJITAL KARNE

Yüz yüze karne vererek hareketliligi artirmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandirma süreci bittikten sonra karne olabilir.

YÜZ YÜZE EGITIMLE ILGILI AÇIKLAMA

Okullari açmadik, çünkü bizim kosullarimiz, ülkemizin yapisi, sosyal hayatimizin fotografina bakmak zorundayiz. Biz salginla ilgili ilçe ilçe, köy köy, nerede ne var, bunlarin hepsini günlük izliyoruz. Hangi sinif seviyesinde temasli fazladir, bunlar da görülüyor. Bütün bunlarla alakali olarak, Saglik Bakanligi ve Bilim Kurulu'nun esigine göre yüz yüze yapabiliriz, sinavi da yüz yüze yapabiliriz demesi söz konusu.

Biz en basta sinav yok dersek bu inanilmaz bir gevsemeye, önümüzdeki 5-6 senenin egitim sistemini felç etmeye yönelik bir seye yönelecek.

Olaganüstü bir durum var. O yüzden sadece tek sinav olabilir, katilim puani olabilir diyoruz. Hukuka da uygun olsun diye. Olaganüstü dönem için mevzuat yazilmamis hakli olarak. En bastan hiçbir sinav yok, ödev yok demek gelecegi bilmedigimiz için dogru degil. Biz sistemin bütününü kontrol etmek zorundayiz. Çocuklarin motivasyonu çok önemli.

15 Subat'ta hangi gruplarla yüz yüze egitime geçebiliriz, hazirlik yaptik. Açiklama için salginin seyrini görmeliyiz.

ASILAMANIN ETKISI

Bizim bütün dünyada oldugu gibi yaslilardan baslayip riskli kesime, saglik çalisanlarina yönelip, hemen arkasindan ögretmenlerimizin de istekli olanlarinin asi olabilmesiyle ilgili ön açiyoruz. Okullarla ilgili dün aksam Ingiltere'deki sürecin nasil isleyecegi konusunda bir toplantimiz vardi. Dünya neler yapiyor, izleyebilmek için toplanti yaptik. Saglik Bakanligi'ndan ekiple beraber çalisiyoruz. Asi konusunda beraber çalisiyoruz. Asi, egitimi yüz yüze yapmamizin önünü açacak.

Okullarin açilmadigi bir toplumda normallesme olusmaz. Normallesme olmasi için önce okullari halletmemiz lazim.