Milli futbolcu ve Lille'in yildizi Yusuf Yazici'yi 'Yoksullukla Mücadele Savunucusu'

Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) Yusuf Yazici'yi "Yoksullukla Mücadele Savunucusu” Ilan Etti

Güncel 27.04.2021 17:11:09 0
Milli futbolcu ve Lille

Birlesmis Milletler Kalkinma Programi’nin (UNDP) Türkiye temsilciligi, dünyayi ve insanligi etkileyen önemli konu basliklarinda bireyleri ve kurumlari eyleme tesvik etmek amaciyla, 17 maddeden olusan ‘Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari’nin savunuculugunu üstlenmeleri için toplumda basarilariyla öne çikan isimlerle is birligini sürdürüyor.

UNDP Türkiye bu kez, 27 Nisan günü Küresel Amaçlar’in 1’incisi olan “Yoksulluga Son” maddesinin savunuculugunu üstlenecek ismi duyurmak için, çevrim içi bir atama töreni ve basin toplantisi düzenledi. Futbol kariyerine Trabzonspor’da baslayip, Fransa’nin güçlü takimlarindan biri olan Lille’de devam eden basarili milli futbolcu Yusuf Yazici, UNDP’nin “Yoksullukla Mücadele Savunucusu” olarak atandi.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi’nin de katildigi basin toplantisi, UNDP Türkiye Iyi Niyet Elçisi Mert Firat’in sunuculugunda gerçeklestirildi.

Yeni görevinin kendisini gururlandirdigini ve mutlu ettigini belirten milli futbolcu Yusuf Yazici, “Bu yola çikarken amacim yoksul insanlara yardim etmek degil, yoksullugu ortadan kaldirmanin yöntemlerinin bulunmasina katki saglamak. Çünkü benim için yoksullukla mücadele, bir çesit yardimseverlik degil; dünyada adaletin ve barisin saglanabilmesi için çaba göstermek. Kisisel deneyimlerimi, Birlesmis Milletler Kalkinma Programi’nin bu alandaki bilgisi ve imkanlari ile birlestirecegim için çok heyecanliyim. Elimden ne geliyorsa yapmaya hazirim.” dedi.

Konuyla ilgili açiklama yapan UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Claudio Tomasi ise sunlari söyledi: “Sayin Yusuf Yazici’yi UNDP Türkiye’nin Yoksullukla Mücadele Savunucusu ilan etmekten onur duyuyorum. 2030 yilina kadar, çeyrek milyari salt COVID-19 küresel salgini nedeniyle olmak üzere, 1 milyar insan asiri yoksulluga düsebilir. Küresel salgin, kimseyi geride birakmamamiz gerektigini, ‘herkes güvende oluncaya kadar kimsenin güvende olamayacagini’ tüm dünyaya her zamankinden çok daha kesin biçimde gösterdi. Yoksullugun sona erdirilmesi, hayirseverlik isi olarak görülemez, bir adalet eylemidir ve insanligin büyük potansiyelini açiga çikarmanin anahtaridir. Hep birlikte açliga son verebiliriz, hastaliklari yok edebiliriz ve dünyada herkes için gelisme ve müreffeh bir yasam sürme olanagini yaratabiliriz. Yusuf Yazici ile UNDP’nin bu savunuculuk görevinde el ele vererek, birlikte Küresel Amaç 1: Yoksulluga Son’un desteklenmesine büyük katki yapacagina inaniyorum. Yusuf Yazici, kirilgan gruplarin dayanikliligini artirma çalismalarimiza, mesajlarimizi herkese ulastirarak destek olacak.”



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °