Milli Güvenlik Kurulu toplantisi sona erdi

Milli Güvenlik Kurulu toplantisi sona erdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanligindaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantisi sona erdi. MGK Bildirisi'nde, Türkiye'nin Ege, Dogu Akdeniz ve Kibris'ta uluslararasi hukuktan kaynaklanan haklarini korumakta kararli oldugu vurgulandi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde yapilan MGK Toplantisi'nin ardindan bildiri yayimlandi.

Bildiride, Türkiye'nin milli güvenligi açisindan önem arz eden iç ve dis meseleler çerçevesinde 2020'de dünyada ve bölgede yasanan siyasi, askeri, ekonomik ve sosyal gelismelerin Türkiye üzerindeki etkilerinin etraflica degerlendirildigi ve 2021'de meydana gelmesi muhtemel gelismeler ve bunlara karsi alinabilecek tedbirlerin müzakere edildigi kaydedildi.

Terör örgütleri PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAS basta olmak üzere, milli birlik, beraberlik ve Türkiye'nin bekasina yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karsi yurt içinde ve yurt disinda azim, kararlilik ve basariyla yürütülen operasyonlar hakkinda Kurula bilgi sunuldugu belirtildi.

Toplantida, bölgede baslica istikrarsizlik kaynagi olan terör örgütlerinin Türkiye'nin güney sinirindaki komsularinin topraklarindaki varliginin sona erdirilmesi kapsaminda atilan adimlarin da ele alindigi ifade edilen bildiride, "Meseleye müdahil olan uluslararasi tüm aktörler, üzerlerine düsen sorumluluklari yerine getirmeye davet edilmistir." denildi.

"ÖNCELIK DIPLOMASI VE DIYALOG"

Türkiye'nin Ege, Dogu Akdeniz ve Kibris meselelerinin çözümünde her platformda öncelikle diplomasi ve diyalogdan yana oldugu belirtilen bildiride, sunlar kaydedildi:

"Buna mukabil ülkemizin uluslararasi hukuk ve antlasmalardan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerini korumakta kararli oldugu bir kez daha vurgulanmistir.

Istikrara kavusmasi için büyük çaba sarf ettigimiz dost ve kardes ülke Somali basta olmak üzere Afrika'da ve degisik cografyalardaki pek çok ülkede yükselise geçen terör ve siddet olaylari kinanarak, Türkiye'nin baris, istikrar ve refahin tesisi hususunda üzerine düsen sorumluluklari yerine getirmeye devam edecegi belirtilmistir." (AA)