MILLI MÜCADELENIN'NIN 103. YILI ALIAGA'DA ÇOSKU ILE KUTLANIYOR

MILLI MÜCADELENIN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayis 1919'da Samsun'a çikarak Milli Mücadeleyi baslatmasinin 103. Yil dönümü Aliaga'da etkinliklerle kutlaniyor.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Gençligine armagan ettigi 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103.Yil dönümünde Cumhuriyet Meydani’nda tören düzenlendi. Aliaga Kaymakamligi tarafindan organize edilen tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Özlem Günay Karatas’in Atatürk Anitina çelenk sunumuyla basladi. Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan kutlama programi Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki gösterilerle devam etti.

Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki programa Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Bassavci Vekili Numan Haktan, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Can Gökgöz, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, Aliaga Cezaevi Jandarma Tabur Komutani Yarbay Nevzat Ak, Aliaga Sahil Güvenlik Komutani Yüzbasi Çagri Gültekin, Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr.Erdogan Akyüz, siyasi partilerin yöneticileri, STK temsilcileri, daire amirleri, sehit yakinlari, gaziler, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

“TÜRKIYE CUMHURIYETI'NI OMUZLARINIZDA YÜKSELTECEKSINIZ”

Programin açilis konusmasini Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürü Özlem Günay Karatas yapti. Karatas, gençlere hitaben yaptigi konusmasinda sunlari söyledi: “Türk milletinin gelecegi, yarinlarimizin teminatisiniz. Yarinlarin sorumlulugunu üstlenebilecek sekilde, nitelikli ve bilgili sahibi insanlar olarak yetisip Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarinizda yükselteceksiniz”


“19 MAYIS’I BÜYÜK BIR COSKU VE GURURLA KUTLUYORUZ”

19 Mayis’in bir milletin en görkemli yürüyüsünün baslangici oldugunu ifade eden Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, “Milletimizin güven, sevinç ve hareket gününde gençlerimizle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtulus Savasini baslatmak üzere Samsun’a çikisinin 103. Yil dönümünü büyük bir cosku ve gururla kutluyoruz. 19 Mayis, sanli tarihimizin en önemli dönüm noktalarindan biridir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan atesledigi Anadolu atesini bütün ülkeye yaydigi günü gençlerimize armagan etti. Bu, gençlere duyulan güvenin çok önemli bir simgesidir. Bunun için, Atatürk’ün dogum günüm dedigi 19 Mayis, laik, çagdas, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasindaki ilk adiminda baslangicidir” dedi.

Günün anlam ve önemine iliskin yapilan konusmalarin ardindan ilçede okullar arasi düzenlenen atletizm müsabakalarinda dereceye giren ögrencilere protokol üyeleri tarafindan hediyeleri takdim edildi. Aliaga Belediyesi Gençlik Merkezi Sporcularinin gerçeklestirdigi gösteriler katilimcilar tarafindan hayranlikla izlenirken Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin step aerobik ve müzik gösterileri izleyenlerden büyük alkis aldi. Kutlama programi ‘Kurtulus Savasinda Anadolu Kadinlari’ adli tiyatro gösterimi ve çekilen hatira fotograflariyla son buldu.


SANAT SOKAGINDA SAHNE GENÇLERIN

19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari sanat sokaginda gerçeklestirilecek konser ile devam edecek. Saat 19.00’dan itibaren baslayacak konserde Aliagali gençlerin olusturdugu Topraksiz Elektrik grubu sahne alacak. Aliagali gençlerin seslendirecegi sarkilar dinleyenlere müzik ziyafeti sunacak.