Mugla Büyüksehir, Türkiye'nin Kredi Notu En Yüksek Belediyeleri Arasinda

Mugla Büyüksehir, Türkiye

Uluslararasi Kredi Degerlendirme kurulusu Fitch Ratings tarafindan yapilan kredi degerlendirmesi sonucunda Mugla Büyüksehir Belediyesi, "Ulusal Ölçekteki Uzun Vadeli Kredi Notunda” "AAA” alarak zirvede yer aldi.

Mugla Büyüksehir Belediyesi, Dr. Osman Gürün’ün baskanliginda uyguladigi mali politikalar ile büyük basari yakaladi. Bu kapsamda Mugla Büyüksehir Belediyesi, borcun sürdürebilirligi ve etkin maliyet yönetimi politikalariyla elde ettigi yüksek kredibiliteyle, Türkiye’nin en basarili belediyeleri arasinda yer aldi.

MBB, uluslararasi Fitch Ratings tarafindan yapilan degerlendirmede “Ulusal Ölçekteki Uzun Vadeli Kredi Notunda”  “AAA”  alarak bu alanda en yüksek notu aldi. 

Yapilan degerlendirme sonucunda Mugla Büyüksehir Belediyesi Ankara, Izmir ve Istanbul Büyüksehir Belediyeleri ile Türkiye’nin kredibilitesi en yüksek belediyesi oldu.

Mali Disiplini Yüksek

Mugla Büyüksehir Belediyesi, harcamalarin sürdürülebilirligi, ayarlanabilirligi, borç ve likitide saglamligi gibi alanlarda gösterdigi mali disiplini nedeniyle, “Ulusal Ölçekteki Uzun Vadeli Kredi Notu” alaninda “AAA” alarak en yüksek kredi notuna sahip oldu. Yurt içi borçlanmalar için dikkate alinan ve yurt içi yükümlülüklerini yerine getirebilme gücünü gösteren “Ulusal Ölçekteki Uzun Vadeli Kredi Notu” alaninda elde edilen en yüksek not ile Mugla Büyüksehir Belediyesi önemli bir basariya imza atti. 

Il genelinde yaptigi büyük yatirimlar ve sosyal projeler ile dikkat çeken Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin uluslararasi piyasalarda borçlanma notu, ülke notunu geçemedigi için sinirlandirildi. Ülke notu BB(-) olmasi ve bu nottan daha yüksek bir not verilememesi nedeniyle “Yabanci Para Cinsinden Uzun Vadeli Kredi Notu” kismi BB(-) oldu. Bir diger degerlendirme unsuru sonucunda “BBB” seviyesinde olan Mugla Büyüksehir Belediyesi Bagimsiz Finansal Kredi profili (SCP) ile Türkiye’de Ankara Büyüksehir Belediyesinden sonra ilk sirada yer aldi.

Emsalleri Arasinda En Basarili Belediye; “Mugla Büyüksehir Belediyesi”

Fithc Ratings tarafindan yayinlanan raporda MBB’nin emsalleri arasindaki belediyelere kiyasla borçluluk durumunun oldukça düsük bir seviyede ve kisa vadede oldugu ile mali performansinin oldukça güçlü oldugu belirtildi. Ayrica raporda MBB’nin mali yapisi, personel gideri, altyapi yatirimlari, sermaye gideri gibi kabul edilebilir unsurlardan olustugu ve cari giderlerin ödenmesi için herhangi bir borçlanmaya gidilmedigi yatirimlarin ilimli kosullar çerçevesinde yapildigi vurgulandi.

Belediye kaynaklarinin verimli kullanilmasi ve mali disiplini nedeniyle özellikle son yillarda Uluslararasi kredi kuruluslarindan da yatirim kredisi alabilen Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin mali yapisi, Fitch Ratings tarafindan yapilan degerlendirme ve yayinlanan raporda da basarili bulundu. Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan özellikle kamu kaynaklarinin tasarruflu kullanilmasi ve israf düzeninden uzak durulmasi nedeniyle gelirlerin daha verimli kullanilmasi saglanirken emsalleri arasinda mali açidan en basarili belediye oldu.

Baskan Gürün; “Mugla’da Sevgi, hosgörü, güler yüzlü hizmet güven duygusu ile perçinlendi.”

Mugla’da vatandas odakli, seffaf, hesap verilebilir ve mali disipline dayanan bir sistem olusturarak hemsehrilerine hizmet ettiklerini söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün sevgi, hosgörü, güleryüzlü hizmetin güven duygusu ile Mugla’da perçinlendigini söyledi ve uluslararasi kredi degerlendirme kurulusunun verdigi yüksek notu hak ettiklerini belirtti. 

Baskan Gürün; “2014 yilinda kurulan 14 Büyüksehir Belediyesi’nden biri olan Mugla’miz kisa sürede ortaya koydugu hizmetler, projelerle birbirinden degerli ödüller kazandi. Devraldigi borçlari zamaninda ödeyen ve ayni zamanda birbirinden degerli ilçelerine yatirim yapmayi sürdüren Büyüksehir Belediye’miz son olarak uluslararasi kredi degerlendirme kurulusu Fitch Ratings’den de mali disiplini sayesinde en yüksek notu almayi basardi. Essiz güzelliklere sahip sehrimize hizmetlerimizle korurken yine Mugla’mizin bütçesini kurusu kurusuna hemsehrilerimiz için harciyoruz. Mali disiplin, hesap verilebilirlik, seffaflik ve en önemlisi de güven duygusu ile Mugla’miza hizmet ediyor, bizlere duyulan güven duygusunu bosa çikarmiyoruz. Çünkü Mugla her seyin en iyisini hak ediyor.” dedi.