Tarih: 03.08.2021 14:28

MUGLA'DAKI YANGINLAR IÇIN DAYANISMA SFERBERLIGI

Facebook Twitter Linked-in

Mugla’nin Marmaris, Bodrum, Milas, Köycegiz ve Kavaklidere ilçelerinde günler önce baslayan ve farkli noktalardan kisa sürede hizla yayilarak çok büyük bir alanda etkili olan orman yanginlari, yerlesim yerlerini de etkisine alarak binlerce canliya büyük zarar vermeye devam ediyor. Yanginlarda alevler arasinda kalarak zarar gören vatandaslarin, acil ihtiyaçlarina destek olmak için Türkiye’nin birçok noktasindan Mugla’ya yardimlar gelmeye devam ediyor. Kamyonlar dolu insani yardim ve hijyen malzemeleri Mugla’daki yanginlardan zarar gören vatandaslara ulastirilmak üzere vakit kaybetmeden yola çikiyor. 

Birçok yardim noktasi olusturuldu

Mugla Büyüksehir Belediyesi, yangin bölgelerine destek olmak isteyen vatandaslar için güncel ihtiyaç listesi yayinladi. Ihtiyaç listesinin “Su, buz, ayran, konserve, ilaç (suni gözyasi, yanik merhemi), iç çamasiri, çorap, el feneri, kafa lambasi, yangin hortumu (85’lik itfaiye tipi), fenerler için pil, yanmaz eldiven, power bank (IOS ve Android kablolu), yanmaz ayakkabi, (çelik burunlu is ayakkabisi), N95 gaz maskesi, agaç kesme motoru ve jeneratör (en az 30 kw)” oldugu belirtildi. Ayrica Mugla Büyüksehir Belediyesi, Mentese ilçesinde Eski Otogar, Marmaris ilçesinde Mezbaha Tesisi, Ortaca ilçesinde Ortaca Sosyal Hizmet Birimi, Fethiye ilçesinde Fethiye Sosyal Hizmet Birimi ve Bodrum ilçesinde ise MBB Bodrum Konacik Hizmet Binasinda yangin bölgelerindeki vatandaslara ulastirilmak üzere birçok yardim noktasi olusturuldu. 

Çiftçilere saman destegi veriliyor 

Mugla’nin birçok ilçesinde günlerdir devam eden yanginlarda, ormanlarinin yaninda birçok mahalle de alevlere teslim oldu. Hayvancilikla ugrasan vatandaslarin binlerce hayvani telef olurken, hayvan agillarindaki ve depolardaki saman ve hayvan yemleri de yanip kül oldu. Bu kapsamda Mugla Büyüksehir Belediyesi, yanginda zarar gören çiftçilere destek çalismalarini hizlandirarak ihtiyaci olan çiftçilere de saman desteginde bulunuyor. 

Büyüksehir ekipleri onlarca hayvani hayata döndürüyor

Söndürme çalismalarinin hiz kesmeden devam ettigi çalismalarda, Mugla Büyüksehir Belediyesine bagli veteriner hekimler yanginlardan zarar gören hayvanlarin tedavisi için yogun mesai harciyor. Yanginlarda alevlerden ve dumandan etkilenen hayvanlara kisa zamanda müdahale eden veteriner hekimler, onlarca hayvani hayata döndürüyor. Hasar tespiti yapilan yerlerde ekipler, yangindan zarar gören hayvanlarin yanik ve yaralarina müdahale ediyor. Hayvanlarin sahiplerine ise tedavinin devami için yara merhemi, antibiyotik ve dezenfektan veriliyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —