Tarih: 07.07.2021 13:35

MÜSILAJA YERLI YALITIM ÇÖZÜMÜ

Facebook Twitter Linked-in

Marmara Denizi’nde baslayan, Ege ve Karadeniz için de tehdit olusturan müsilaj sorunu, Türkiye’nin ana gündem maddeleri arasindaki yerini koruyor. Iklim krizinin bir sonucu olarak deniz sicakliginin yükselmesi ve kirlilik gibi nedenlerle ortaya çikarak denizdeki canli çesitliliginin azalmasina yol açan müsilajin önüne geçmek içinse çözüm arayislari sürüyor. Deniz yüzeyindeki müsilajin temizlenlenmesine yönelik çalismalar hiz kazanirken, gözler deniz canlilarinin maruz kaldigi tahribatin önüne geçecek kalici uygulamalara çevriliyor. Son olarak ISKI, Istanbul’un atik sularini biyolojik yöntemlerle aritarak Istanbul Bogazi’ni yilda 70 bin ton çamurdan arindiracak Baltalimani Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi’ni hayata geçirecegini duyurdu. Edinilen bilgilere göre, dis cephesi 15 bin metrekare olan 4 adet tankin dis cephelerinin yalitim malzemelerini ise yalitim sektöründe lider markalarin üreticisi mottosuyla 20 yildir kesintisiz sekilde üretim faaliyetlerini sürdüren Eryap Grup’un Bonus Yalitim markasi temin edecek.

“Çevreye ve insanliga hizmet edecek bir tesisi koruyacagi için mutluluk duyuyoruz” 

Konuya iliskin açiklamada bulunan Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, “Gelistirdigimiz Bonus Tas Yünü ürünü, Baltalimani Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi’nin tanklarinin yalitiminda kullanilacak. Bu proje, Bonus Yalitim olarak oldukça önem verdigimiz bir proje. Hem teknik detaylari bakimindan, hem de ülkemizin gündem konularindan, basta Marmara Denizi’mizin mücadele ettigi müsilaj felaketinin çözülmesinde de kilit rol oynayacak bir proje. Bu tesis yalnizca denizlerimizi müsilaj felaketinden kurtarmakla kalmayip, enerji verimliligini en üst düzeyde tutarak ülkemizin sürdürülebilir kalkinmasina da destek olacak. Sakarya Hendek’teki %100 Türk sermayeli ve yüksek teknolojiye sahip tesislerimizde ürettigimiz Bonus Tas Yünü ürünü, çevreye ve insanliga hizmet edecek degerli ve önemli bir tesisi koruyacagi için gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Enerji verimliligini garanti ediyor

Tas yünü ile yalitimin genellikle konutlarda gerekli olduguna yönelik yanlis bir algi olduguna da dikkat çeken Eruslu, “Tas yünü dogal elyaf içeren, yangina karsi dayanikli, su itici özelligi olan bir isi ve ses yalitim malzemesidir. Çevreye ve insanliga faydali büyük tesisler için de kullaniliyor. Üstelik bu gibi tesisler için yalitim, gerek kullandiklari dogal kaynaklar gerekse tasidiklari riskler bakimindan daha da önemli. Mühendislerimizin gelistirdigi Bonus Tas Yünü ise yurt içindeki konutlardaki kullaniminin yani sira, çesitli ülkelere ihraç ettigimiz ve AB normlarina uygunluk anlamina gelen CE standartlarina sahip, enerji verimliligini de garanti eden üst düzey bir ürün. 0.036 W/mK gibi düsük isil iletkenlik katsayisi, çesitli yogunluk ve kalinliklari ve tozuma yapmama özelligiyle de kullanici ve uygulayici dostu” ifadelerini kullandi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —