Anavatanı Japonya olan muşmula Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda yetişir. Halk arasında döngel olarak bilinen muşmula Türkiye'nin her bölgesinde yetişir.
Baharın gelmesiyle çiçeklenmeye başlayan Muşmula ağaçlarının meyvelerini Mayıs ayı itibarıyla tezgahlarda görmeye başlarız. Bir şifa deposu olan muşmula tadı dolayısı ile pek rağbet görmese de A ve C vitamini yönünden çok zengindir.
BEYİN, BÖBREK VE KARACİĞER DOSTU
Her gün 7 adet tüketildiğinde beyin hücrelerini, böbrekleri ve karaciğeri yeniler.
Muşmulayı günlük beslenme listenize eklemeden önce gerekli tahlillerini yaptırmanız ve doktorunuza danışmanız sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır.
Muşmulanın kalsiyum, demir, fosfor, potasyum içermesinin yanı sıra askorbik asitte içermesi sebebiyle vücuda çok faydalıdır.
MUŞMULANIN FAYDALARI
MUŞMULA ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUR MU?
Muşmula zayıflamaya da iyi gelir, bağırsak hareketlerini arttırarak zayıflamaya engel olan unsurları ortadan kaldırır. Bu özelliğinden dolayı muşmula çayı kilo vermek isteyenler tarafından da yaygın olarak tüketilmesi gerekir.
MUŞMULA ÇAYI TARİFİ
Bir litre suyun içine ince kıyılmış bir avuç muşmulayı kaynatıp süzdükten sonra süzme bal ile de tatlandırarak günde üç öğün birer çay bardağı içebilirsiniz.