Tarih: 12.03.2021 13:40

MUTASYONLU VIRÜS GENELGESI

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlik, yeni bir genelge yayinlayarak 76 sehirde 41 bin 552 kiside tespit edilen mutasyonlu virüse karsi önlemleri artirirken, kisitlamalarla ilgili de detayli bilgilendirme yapti.

Hürriyet Gazetesi'nin bungünkü mansetinde yayimlanan habere göre, banka, PTT, market, pasaj, ishani, AVM ve pazar gibi kamusal alanlarda içeride bulunan kisileri gösterecek tabelalar asilacak.

Toplu olarak bulunulacak her ortam için HES kodu sorgulmasinin getirilmesi ve uygulanilmasini isteyen Bakanlik, denetimlerin ve uyarilarin daha sik yapilmasini istedi.

Yüz yüze egitimin basladigi yerlerde ise okullarin ve saglik kuruluslarinin daha fazla koordineli çalismasi istenirken, gerekli durumlarda ek tedbirlerin alinabilecegi belirtildi.

Öte yandan dün salginin birinci yili nedeniyle kameralarin karsisina geçen Saglik Bakani Koca, umut verici açiklamalarda bulundu.

" Koronavirüs kisa bir zaman zarfinda grip gibi siradan hastalik haline gelmeyecek ama 2020'ye çöken kabus 2021'de ayni sekilde devam etmeyecek."

Sonbahara kadar 50 milyon kisinin asilanmasinin planlandigini duyuran Bakan Koca, "Asi programi tamamlandiginda vaka sayisi 5 ise 1'e yaklasmis olacaktir. Agir hasta sayisini çok az duyacagiz. ifadelerini kullandi. Ayrica 5 yerli asi adayinin da insan çalismalarinin yakinda baslayacagini duyurdu. Koca ayrica, "2020 yilina çöken kabus, 2021'de ayni sekilde devam etmeyecektir." ifadelerini kullandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —