MÜZELER GENEL MÜDÜRÜ FOÇA'YI ZIYARET ETTI

Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgi Foça'yi ziyaret etti.

Kültür Sanat 10.04.2021 18:18:39 0
MÜZELER GENEL MÜDÜRÜ FOÇA

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgi ve Izmir 2 Numarali Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürü Deniz Durdu’yu baskanlik makaminda agirladi. Görüsmenin ardindan ilçede bulunan bazi arkeolojik alanlarda incelemeler gerçeklestirildi.

Kültür ve Turizm Bakanligi, Izmir Büyüksehir Belediyesi ve ilgili paydaslarla birlikte binlerce yillik geçmise sahip Foça’nin kültür turizminde de hak ettigi yeri almasi ve UNESCO Dünya Mirasi unvani kazanmasi için çalismaya ettiklerini belirten Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz; ‘‘Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürü Sayin Gökhan Yazgi ve Izmir 2 Numarali Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürü Sayin Deniz Durdu ile Antik Phokaia Kenti kazi alani ve arkeolojik alanlarda incelemeler yaparak kültürel varliklarimizdan en yüksek faydayi saglayabilme olanaklarimizi degerlendirdik. Ilçemize mutlaka kazandirmak istedigimiz Müze ve tarihi alanlarimizdaki düzenlemeler için görüslerimizi ilettik.’’ dedi.

Arkeolojik alanlarin teknik özellikleri hakkindan Arkeologlardan detayli bilgiler alan Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgi, Antik Phokaia’dan günümüze farkli uygarliklara ev sahipligi yapmis, birçok tarihi zenginlige sahip Foça için ellerinden gelen özeni göstereceklerini belirtti.



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °