Tarih: 13.07.2022 13:59

Narlidere Belediyesi'nden grev açiklamasi: Isçilerle anlasamadik, greve gidecekler

Facebook Twitter Linked-in

Narlidere Belediyesi’nin açiklamasinda su ifadelere yer verildi:

“Narlidere Belediyemiz’de hali hazirda aylik en düsük isçi maasi net: 6.674,00 TL, ortalama isçi maasi net 7.023,00 TL, en yüksek isçi maasi net 8.301,00 TL’dir. Mart ayindan bu yana sürdürdügümüz toplu sözlesme sürecinin sonunda Belediyemiz’in tüm imkanlari isçimizin lehine zorlanarak aylik en düsük isçi maasi net 9.857,00 TL, ortalama isçi maasi net 10.332,00 TL, en yüksek isçi maasi net 12.070,00 TL olacak sekilde teklif sunulmustur. Buna yillik ikramiye ve yan haklar da dahil edildiginde en düsük isçi maasi aylik net 12.566,00 TL olmaktadir. Ancak Belediyemiz’de örgütlü isçi sendikamiz %115 i asan oranda zam teklifinde israrci oldugundan, üzülerek belirtmek isteriz ki toplu sözlesme görüsmeleri anlasmazlikla sonuçlanmistir.

Yüksek enflasyon, hayat pahaliligi ve alim gücündeki azalma hepimizin ortak sorunu olmakla beraber, Belediyemiz gelirlerinde %50 oraninda dahi artis olmamisken %115 oraninda ücret artisi gerçeklestirip düzenli maas ödemesini sürdürebilme imkânimiz bulunmamaktadir. Bu nedenle isçi sendikasinin aldigi karar dogrultusunda 13 Temmuz sabahindan itibaren grev uygulamasi baslayacaktir. Belediye hizmetlerinde olusabilecek kesinti ve aksakliklar için halkimizin hosgörü ve anlayisina siginiyor, tedbirli davranilmasini talep ediyoruz.

Belediyemizin tüm kosullarini zorlayarak verebildigi en yüksek zam oraninin bu oldugunu da degerli isçilerimizin bilgisine sunuyor, yetkili sendikamizla yapacaklari istisare sonucunda sözlesmeyi masada bitirmeye hazir oldugumuzu tekrar ifade ediyoruz. Sendikamizla bugüne kadar demokratik bir ortamda devam eden toplu sözlesme görüsmelerimizi, Narlidere halkimiza ve çalisanlarimiza grev olumsuzlugunu yasatmadan karsilikli hosgörü ve anlayis içerisinde sonuçlandiracagimiza olan inancimizla herkesin bayramini kutluyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —