Narlidere'nin kizlari yelken sporuyla tanisti

Narlidere

Yelken sporunda ilerlemek isteyen kiz çocuklarinin hayalleri, Narlidere Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu ve Izmir Türk Koleji (ITK) Yelken Spor Kulübü isbirligiyle gerçek oldu.

Yelken sporunda ilerlemek isteyen kiz çocuklarinin hayalleri, Narlidere Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu ve Izmir Türk Koleji (ITK) Yelken Spor Kulübü isbirligiyle gerçek oldu. Altievler Mahallesi'nden denize açilarak yelken sporundaki yeteneklerini gösteren Narlidereli çocuklar, seçmeleri basariyla tamamlayarak egitim almaya hak kazandi. Narlidere Belediye Baskani Ali Engin, " Kiz çocuklarina öncelik verdigimiz projemizde çocuklarimizi egitecek ve gelecegin milli sporcularini ülkemize kazandiracagiz. Seçmelerde basarili olan evlatlarimizi kutluyorum" diye konustu. 


Yelken sporuna gönül veren kiz çocuklarinin hayali Narlidere'de gerçek oluyor. Narlidere Belediyesi, Türkiye Yelken Federasyonu ve Izmir Türk Koleji (ITK) Yelken Spor Kulübü isbirligiyle 7-14 yas grubundaki kiz çocuklarina yönelik gerçeklestirilen seçmeler tamamlandi. Altievler Mahallesi'nde yer alan ITK Yelken Spor Kulübü'nde yeteneklerini gösteren kiz çocuklari, ücretsiz yelken sporu egitimi almaya hak kazandi. Deneyimli antrenörler esliginde Narlidere'den denize açilan çocuklar, özgüvenleriyle dikkat çekti. 


ÇOCUKLARIMIZI KUTLUYORUM

Belediye olarak genç sporcular yetistirmeyi kendilerine görev edindiklerini söyleyen Narlidere Belediye Baskani Ali Engin, "Deniz ve doga kenti Narlideremizde birçok spor dalina oldugu gibi yelken sporuna yönelik faaliyetlere de destek oluyoruz. Kiz çocuklarina öncelik verdigimiz projemizde çocuklarimizi egitecek, gelecegin milli sporcularini ülkemize kazandiracagiz. Seçmelerde basarili olan evlatlarimizi kutluyorum. Çocuklarini yelken sporuyla tanistiran ailelerimize ve kiz çocuklarimiza egitim veren antrenörlerimize tesekkür ediyorum. Çocuklarimizin ve gençlerimizin yelken sporuyla daha çok bulusmasi için çalismalarimiza devam edecegiz" dedi.


ITK Spor Kulübü Yelken Antrenörü Onur Pekçetin ise proje kapsaminda kiz çocuklarini yelken sporu ile bulusturduklarini belirterek, "Narlidere Belediyesi'ne ince düsünceleri için tesekkür ediyoruz. Çocuklarimizla egitimlerine devam edip, basarili birer sporcu olmalarini saglayacagiz. Bu sene kizlar kategorisinde dünya sampiyonu Izmir'den çikti. Çalistiktan sonra her basari mümkün. Yeni sampiyonlar çikarabiliriz" diye konustu.