NATO TÜRKIYE IÇIN TOPLANIYOR

NATO TÜRKIYE IÇIN TOPLANIYOR

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
NATO TÜRKIYE IÇIN TOPLANIYOR

Nato  Savunma Bakanlari, bugün 2 sün sürecek toplantilari için Brüksel'de bir araya gelecek. Bakanlarin gündem maddelerinin basinda Türkiye'nin Suriye'de 9 Ekim'de baslattigi Baris Pinari Harekati nedeniyle basta ABD ve Fransa olmak üzere NATO üyeleri ile Ankara arasinda yasanan gerilim var.

 Savunma bakanlarinin, ateskesin saglanmasinin ardindan sahadaki durumu, degisen kosullar çerçevesinde DAES ile mücadelenin nasil devam ettirilecegini, Almanya'nin kuzeydogu Suriye'de uluslararasi güç tarafindan kontrol edilecek bir güvenli bölge kurulmasi önerisini ve NATO'nun Türk hava sahasinin korunmasi konusunda alinacak kararlari ele almasi bekleniyor.

NATO Sekreteri: Önceligimiz Son Dönemde Yasanan Gelismeler

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantinin gündemiyle ilgili olarak dün düzenledigi basin toplantisinda, Kuzeydogu Suriye'de son dönemde yasanan gelismelerin öncelikli olarak görüsülecegini, müttefiklerin bu konuda "açik ve dürüst" bir tartisma gerçeklestireceklerini kaydetti.

Stoltenberg'in atifta bulundugu son gelismeler ise Baris Pinari Harekati'na basta ABD olmak üzere birçok müttefik ülkeden gelen tepkiler ile 17 Ekim'de ABD, 22 Ekim'de de Rusya ile varilan anlasmalar olarak degerlendiriliyor.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °