NAZIM HIKMET ANISINA TIYATRO GÖSTERIMI

Sefer-i Sahne Tiyatro Toplulugu Usta Sair Nazim Hikmet Ran'in 120. dogum gününde Bergama Kültür Merkezi'nde ''Kuvayi Miliye Destani'' oynunu sahneleyecek.

Kültür Sanat 11.01.2022 14:46:21 0
NAZIM HIKMET ANISINA TIYATRO GÖSTERIMI


Siirleri tüm dillere çevrilen ünlü Türk Sairi Nazim Hikmet Ran dogumunun 120. yilinda onun en sevilen yapitlarindan biri olan Kuvayi Milliye Destani  oyunu ile anilacak. Sefer-i Sahne Kültür Sanat Toplulugu tarafindan sahnelenecek oyun usta sair Nazim Hikmet’in  dogum günü olan 15 Ocak Cumartesi günü saat 20.30’da kisa adi BerKM olan Bergama Kültür Merkezi’nde Bergamali sanatseverlerle bulusacak. 

 “Kuvayi Milliye Destani” oyunun yönetmenligini üstlenen Ugur Alparsan, Nazim Hikmet’in kurtulus savasini en iyi anlatan sair olduguna dikkat çekerken, “Memleket ve sevda sairi Nazim Hikmet Ran, 120 yasinda. Büyük ustanin eseri Kuvayi Milliye Destanini dogum gününde sahneye tasimak bizim için büyük gurur” dedi. Sefer-i Sahne Tiyatro Toplulugu ile ilgili de bilgi veren Ugur Alparslan toplulugun 2015 yilindan bu yana faaliyet yürüttügünün altini çizerken amaçlarinin toplumun her kesimine sanati yasatmak ve yaymak oldugunu söyledi. 

Sefer-i Sahne Tiyatro Toplulugu olarak, 2015 yilindan bu yana 80 civari oyun sahnelediklerini belirten Alparslan: “Büyük usta Nazim Hikmet’in dogum gününde onun eserini Bergamali sanatseverlerle bulusturmak Sefer-i Sahne için büyük bir onur. 2015 yilindan bu yana 80 civari oyunu sahnelere tasidik. Bu oyunlar on binlerce kisiye ulasirken binin üzerinde arkadasimiz görev aldi. Nazim Hikmet’in dogum gününde onun büyük bir eserini sahneye tasimanin yeri baska olacak. Sairimizin dogum günü için hazirladigimiz özel gösterime destek olan Bergama Belediyesine ve Kozak Sanat Köyüne de ayrica tesekkür ediyoruz” dedi. 

Kuvayi Milliye Destaninin konusu:

Kuvayi Milliye Destani, dünya tarihi açisindan büyük bir öneme sahip olan Kurtulus Savasini anlatan, edebi degeri yüksek ve önemli eserlerin basinda geliyor.  Nazim Hikmet, birçok açindan ilklere sahip olan Kurtulus Savasini ve Türk insanin “kahramanligini” yasanmis öykülerden yola çikarak destansi bir dil ile anlatiyor. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °