'NEFES ALACAK YERIMIZ KALMAYACAK'

Buca'da kaçak moloz tehdidi kontrolden çikiyor

Çevre 13.07.2021 13:31:11 0

Çogunlugunu kayit disi firmalarin gece saatlerinde plakalarini kapatarak Buca Seyhan Mahallesi’ne moloz dökmeleri isyan ettirdi. Günde 25 kamyon moloz kaldirilmasina karsin her gün bu talanin tekrar edildigine dikkat çeken Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, “Tüm paydaslara çagrimizdir. Çevre ve halk sagligini tehdit eden bu sorunun aciliyetle çözülmesi gerekiyor” dedi. 

Temiz bir çevre için gece gündüz demeden çalismalarina devam eden Buca Belediyesi, kaçak moloz dökümlerine karsi mücadelesini sürdürürken; Bayrakli, Bornova, Karabaglar, Gaziemir gibi ilçelerden gelen kaçak moloz kamyonlari da giderek artmaya basladi. Ücret ödemek yerine plaka kapatip kaçak döküm yapan pek çok sirket Seyhan Mahallesi’ni mesken edindi. 

GÜNDE 25 KAMYON KAÇAK MOLOZ

Buca Belediyesi ekiplerinin doga düsmanlarina karsi 7 gün 24 saat saha kontrolü ve moloz kaldirma çalismalarina ragmen, kaçak moloz dökümleri kent merkezine kadar indi. Ekipler, her gün onlarca kamyonun kaçak moloz dökümü gerçeklestirdigi Seyhan Mahallesi’nde günde 25 kamyonla yaklasik 300 metreküp moloz toplamaya basladi. 

MESLEK KURULUSLARI GÖREVE ÇAGRILDI 

Moloz kaldirma çalismalari hizla devam ederken sorunun önüne geçilmesi için önlemler artirildi. Bölgede pankartlarla uyari yazilari asilirken Izmir genelindeki ilgili sivil toplum kuruluslari göreve davet edildi. Belediye, insaat sektörüyle ilgili odalar, meslek kuruluslari ve sivil toplum kuruluslariyla destek ve duyarlilik için resmi yazisma süreci baslatti. 

“BUCA KAÇAK MOLOZ DÖKÜM SAHASI HALINE GELDI”

Kaçak moloz dökümüne karsi isyan eden Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, “Son dönemlerde aldigimiz tüm önlemlere ragmen maalesef Buca kaçak moloz döküm sahasi haline geldi. Özellikle Kaynaklar bölgesinde yesil alanin korunmasi için bariyerler kurduk, kamyonlarin girislerini engelledik, alanlari temizledik. Yesil alanlarda büyük ölçüde azalttigimiz kaçak moloz dökümleri, simdi kent merkezimizde artmaya basladi. Uzman ekiplerimiz bu durumun özellikle depremden sonra arttigini ifade ediyor” dedi.  

“BEDELINI BUCALI ÖDÜYOR”

Çalismalarin ciddi bir mali yük olusturdugunun altini çizen Baskan Kiliç, “Bu sorun artik Buca’nin sorunu olmaktan çikip Izmir’in sorunu haline geldi. Belediye olarak tüm imkânlarimizi seferber ederek ne kadar önlem almaya çalissak da tamamen soruna nester vuramiyoruz. Her gün onlarca kamyonla moloz kaldirma islemi is yükünün yaninda ciddi bir maliyet. Izmir’in molozunun bedelini Bucali ödemek zorunda kaliyor. Tüm paydaslara çagrimizdir. Çevre ve halk sagligini tehdit eden bu sorunun aciliyetle çözülmesi gerekiyor” dedi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °