Net Ihracatçi Konumundaki Sektörde Hedef 'Yeni Pazarlar'

Net Ihracatçi Konumundaki Sektörde Hedef 'Yeni Pazarlar'

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Net Ihracatçi Konumundaki Sektörde Hedef

Züccaciye ürünleri ihracatinin 300 milyon dolari asarak önemli ihraç kalemleri arasinda yer almaya baslamasiyla beraber Türkiye, dünya züccaciye sektöründe önde gelen ülkelerden olma yolunda ilerlemeye devam ediyor. 2018 yilinda 4,7 milyar dolar olarak gerçeklesen ihracat rakaminin 2019 yilinda 5,5 milyar dolar olmasi hedefleniyor.

Sektör raporlarina göre, ev ve mutfak esyalari sektörü tutari dünyada 90 milyar dolar olurken Türkiye’nin bu sektörden aldigi pay 2.3 milyar dolar oldu. Son 10 yilda ihracatini yüzde 82 artiran züccaciye sektöründe 4,7 milyar dolar ihracat ve 1 milyar dolarlik ithalat gerçeklesirken 3,5 milyar dolardan fazla ihracat fazlasiyla sektör net ihracatçi konumunda bulunuyor. Türkiye züccaciye ihracatinda en fazla Birlesik Kralliga ürün gönderirken, bu ülkeyi sirasiyla Almanya, Italya ve Fransa takip ediyor.

Sektördeki Çesitlilik Ihracata Yansiyor

Mutfak araç gereçlerinden banyo ürünlerine, dekoratif aksesuarlardan, bahçe aksesuarlarina kadar yasam alanimiza dair her ürünü kapsamasiyla birlikte gelisen teknoloji ve tasarimlarin çesitliligi sektör ihracatini olumlu yönde etkiliyor. Böylelikle Türkiye züccaciye sektöründe önemli gelismelere ve ihracat rakamlarina imza atmaya devam ediyor.

Hedeflenen Ihracat Oranina Fuar Destegi

2019 yili itibariyle hedeflenen ihracat oranina ulasabilmek için sektöre yönelik yapilan organizasyon ve uluslararasi fuar çalismalarina daha fazla önem veriliyor. Yerli üreticinin ekonomik olarak büyümesini ve yeni pazarlara açilmasini hedefleyen organizasyonlardan biri olan Home Concept 3. Uluslararasi Züccaciye Ev Esyalari Aksesuar Üretici & Markalar Fuari; ev esyalarindan, ev tekstil ürünlerine, banyo aksesuarlarindan, seramik, cam, porselen grubuna kadar yüzlerce ürünü 14- 17 Kasim tarihleri arasinda Istanbul Fuar Merkezi’nde 17.000 yurtiçi ziyaretçi ve 95 ülkeden gelecek 2500 ziyaretçi ile bulusturmayi hedefliyor.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °